Software
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Software
Przeglądarka: -
Witajcie,
na newsach pojawiło się ogłoszenie:
=======================>=======================>
Witam,
Poszukujemy autorow artykulow do Software 2.0 na nizej przedstawione
tematy:
[...]
2. XOOL w Mozilla. Interfejsy drugiej generacji. Serwery aplikacji
internetowych. Rozmiar = 4 strony (ok. 18 tys. znakow wraz z obrazkami)
[...]
Jesli ktos z Panstwa jest zainteresowany napisaniem artykulu na jeden z
ww. wymienionych tematow bardzo prosze o kontakt. Termin przygotowania artykulu 15-18 stycznia 2002.
W razie pytan sluze pomoca.
pozdrawiam,
Iza Krul,
Sekretarz redakcji
--
Pozdrawiam
Iza Krul
Software-Wydawnictwo Sp. z o.o.
ul. Konstruktorska 6, 02-673 Warszawa
tel.: 853 60 23
fax.: 853 87 77
e-mail: iza@software.com.pl
Myślę, że ktoś fachowy mógłby to napisać i propagować w ten spopsób Mozillę wśród programistów.
na newsach pojawiło się ogłoszenie:
Witam,
Poszukujemy autorow artykulow do Software 2.0 na nizej przedstawione
tematy:
[...]
2. XOOL w Mozilla. Interfejsy drugiej generacji. Serwery aplikacji
internetowych. Rozmiar = 4 strony (ok. 18 tys. znakow wraz z obrazkami)
[...]
Jesli ktos z Panstwa jest zainteresowany napisaniem artykulu na jeden z
ww. wymienionych tematow bardzo prosze o kontakt. Termin przygotowania artykulu 15-18 stycznia 2002.
W razie pytan sluze pomoca.
pozdrawiam,
Iza Krul,
Sekretarz redakcji
--
Pozdrawiam
Iza Krul
Software-Wydawnictwo Sp. z o.o.
ul. Konstruktorska 6, 02-673 Warszawa
tel.: 853 60 23
fax.: 853 87 77
e-mail: iza@software.com.pl
Myślę, że ktoś fachowy mógłby to napisać i propagować w ten spopsób Mozillę wśród programistów.
mgr inż. inż. Ja
- tristan
- Z nami od: 18 lipca 2002, 22:12
Gandalf pisze:O jaki XOOL chodzi? Moze chodzi o XUL? To sie zglaszam do XULa.. ;p
Gandalf ty jestes pomyslowy!!! Ja siedze juz nad tym XOOL dwa dni i na to nie wpadlem
Jesli chodzi o XUL to ja tez chetnie w to wejde.
- Domel
- Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10
Domel, wyslalem im na razie info o sobie, swoje referencje z Mozilla i innymi projektami bazowanymi na XML. Jesli ten zaszczyt przypadnie mnie, powstanie strona z Open Sourcowa wersje artykulu i bede Was prosil o pomoc w redagowaniu tego
Btw. wlasnie koncze strone dla tlumaczenia The Book of Mozilla. Na poczatku stycznia poinformuje o szczegolach. Bedziemy to pisac wykorzystujac CVS, Bugzille i lxr :> Pomysl wydaje sie pewnie chory, ale ma niezle zastosowanie.
Mam nadzieje, ze znajde w Was wsparcie
Wesolych swietow :>
Wesolych swietow :>
- Gandalf
- Z nami od: 29 czerwca 2002, 04:37
Czy mam przez to rozumieć, że ten artykuł będzie można zamieścić w innych miejscach (czyt. w serwisach komercyjnych itp...)?Gandalf pisze:[...]Jesli ten zaszczyt przypadnie mnie, powstanie strona z Open Sourcowa wersje artykulu i bede Was prosil o pomoc w redagowaniu tego[...]
Pozdrawiam
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
hADeSik pisze:Czy mam przez to rozumieć, że ten artykuł będzie można zamieścić w innych miejscach (czyt. w serwisach komercyjnych itp...)?
Jesli Software nie stworzy problemow natury prawnej, tak, oczywiscie. Jak juz napisalem, mam nadzieje, ze znajde w Was pomoc przy pisaniu artykulu.
Jednak na razie nie ma co dzielic skroy na niedzwiedziu. Nie dostalem zadnej odpowiedzi od ludzi z Software na razie. Poczekajmy
Mam nadzieje, ze w kwestii tlumaczenia 'Creating Applications with Mozilla' tez mi pomozecie
- Gandalf
ja pomóc jeśli potrafić, ale ja nie znać wiele języki, więc z tłumaczeniem mieć problemy... 
Pozdrawiam
hADeSik
hADeSik
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
Ja język obcy angielski znać całkiem nieźle, ale niestety o tworzeniu aplikacji nic nie wiedzieć
Ale zawsze móc pomóc jeśli ktoś chcieć 
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Sprawa ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu znalazla final... tam gdzie powinna
http://www.linux.com.pl/software/2003/032003.php
Nie z mojej winy w artykule sa bledy merytoryczne, byly spore problemy z Software 2.0 (przede wszystkim z osoba ktora sie ze mna kontaktowala - Pania Iza Krol)... Czekam na opinie i uwagi, oraz przepraszam za wszystkie bledy. Niestety zabroniono mi pisac tego w formie felietonu i na sile w artykul, ktory jest byc moze pierwszym opisem technologii XUL w Polsce, dostalem naaz wepchniecie "tutoriala". Takze jest spory miszmasz, ale mam nadzieje, ze zaplanowany skutek odniesie... ludzie zaczna postrzegac Mozille (Gecko) jako potencjalna platforme, a nie tylko jakis tam maly browser...
Czekam na komentarze i opinie
http://www.linux.com.pl/software/2003/032003.php
Nie z mojej winy w artykule sa bledy merytoryczne, byly spore problemy z Software 2.0 (przede wszystkim z osoba ktora sie ze mna kontaktowala - Pania Iza Krol)... Czekam na opinie i uwagi, oraz przepraszam za wszystkie bledy. Niestety zabroniono mi pisac tego w formie felietonu i na sile w artykul, ktory jest byc moze pierwszym opisem technologii XUL w Polsce, dostalem naaz wepchniecie "tutoriala". Takze jest spory miszmasz, ale mam nadzieje, ze zaplanowany skutek odniesie... ludzie zaczna postrzegac Mozille (Gecko) jako potencjalna platforme, a nie tylko jakis tam maly browser...
- Gandalf
Gandalf pisze:Sprawa ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu znalazla final... tam gdzie powinna[...]
No właśnie już w sobotę widziałem ten Software 2.0 w Empiku
Czy będzie tak jak zapowiedziałeś OS`owa wersja artykulu online?
Wspominales cos o planie tlumaczenia ksiazki o programowaniu. Pomysl bardzo dobry, postaram sie dolaczyc
Idę coś skrobnąć nt artykulu na moją Vivę Mozillę
- Konrad
- Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38
Niestety nie moge wypuscic artykulu jako BPL, bo sytuacja z software 2.0 jest skomplikowana.
Od dnia w ktorym wyslalem gotowa wersje artykulu, nie dostalem zadnej odpowiedzi na kolejne maile ktore slalem przez nastepne tygodnie. Nie mam pojecia (bo o to tez pytalem) czy moge to opublikowac. Na pewno nie w czasie kiedy pismo jest w kioskach, moze jak juz zniknie, a Software 2.0 nadal nie odpowie na maile, to zlamie prawo i puszcze to w swiat...
Co do ksiazki, mialem takie plany i nadal je mam, a od kiedy stoi nowy serwer i nowy serwis, mam wiecej czasu wiec mam nadzieje, ze zbiore sie w sobie i postawie stronke tego tlumaczenia.
Niestety niejasny dla mnie jest statsu prawny tutoriala na xulplanet.com (ktory uwazam, za znacznie ciekawszy). Gdyby ktos z Was mial chwile i wiedze prawnicza i mogl spojrzec u nich jak jest z prawami autorskimi...
Od dnia w ktorym wyslalem gotowa wersje artykulu, nie dostalem zadnej odpowiedzi na kolejne maile ktore slalem przez nastepne tygodnie. Nie mam pojecia (bo o to tez pytalem) czy moge to opublikowac. Na pewno nie w czasie kiedy pismo jest w kioskach, moze jak juz zniknie, a Software 2.0 nadal nie odpowie na maile, to zlamie prawo i puszcze to w swiat...
Co do ksiazki, mialem takie plany i nadal je mam, a od kiedy stoi nowy serwer i nowy serwis, mam wiecej czasu wiec mam nadzieje, ze zbiore sie w sobie i postawie stronke tego tlumaczenia.
Niestety niejasny dla mnie jest statsu prawny tutoriala na xulplanet.com (ktory uwazam, za znacznie ciekawszy). Gdyby ktos z Was mial chwile i wiedze prawnicza i mogl spojrzec u nich jak jest z prawami autorskimi...
- Gandalf
skladnie?
Nie wiem, nie moj tekst
Jak juz pisalem nikogo nie obchodzily fakty, moj tekst nie zostal wogule zweryfikowany pod kontem prawdziwosci (moglem pewnie napisac, ze XUL to jak na razie najlepszy pomysl MS ;]), wogule artykul chciano przeciez o XOOLu, a te teksciki nie ja pisalem
Jak juz pisalem nikogo nie obchodzily fakty, moj tekst nie zostal wogule zweryfikowany pod kontem prawdziwosci (moglem pewnie napisac, ze XUL to jak na razie najlepszy pomysl MS ;]), wogule artykul chciano przeciez o XOOLu, a te teksciki nie ja pisalem
- Gandalf
• Strona 1 z 1