Proszę was o pomoc, gdyż to moja pierwsza strona oparta na divach.
Otóż stronę dobrze wyświetla Opera i IE, w FF 2.0 beta1 treść (teksty blaz i blaz2) wystaje poza stroną... Nie wiem, jak to poprawić...
Dodatkowo, jak dam więcej tekstu to zachodzi na drugą warstwę
oto adres strony: http://thps.underflip.pl/test/
tutaj jest plik css: http://thps.underflip.pl/test/style.css
dodam, że Validator nie zwraca żadnych błedów
[CSS] problem z divami w Firefoksie
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
[CSS] problem z divami w Firefoksie
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1b1) Gecko/20060710 Firefox/2.0b1
- NortonEX
- Z nami od: 13 lipca 2006, 13:20
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1b1) Gecko/20060722 BonEcho/2.0b1
Jeśli chodzi o wystawanie poza stronę, to prawdopodobnie jest to spowodowane nieobsługiwaniem przez Firefoksa display: inline-block. Nie sprawdzałem tego, prawdę mówiąc, ale wydaje się to oczywistym kandydatem.
Natomiast zachodzenie warstw przy długich ciągach znaków występuje zarówno w Fx jak i Operze i jest oczekiwane. Dzieje się tak, ponieważ #cont_left ma efektywnie ustawioną sztywną szerokość (70% ze 100% z 750px). Sytuację reguluje więc overflow, a że jest ustawiony na visible...
Natomiast zachodzenie warstw przy długich ciągach znaków występuje zarówno w Fx jak i Operze i jest oczekiwane. Dzieje się tak, ponieważ #cont_left ma efektywnie ustawioną sztywną szerokość (70% ze 100% z 750px). Sytuację reguluje więc overflow, a że jest ustawiony na visible...
- Ancestor
- Moderator
- Z nami od: 11 czerwca 2005, 20:25
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1b1) Gecko/20060710 Firefox/2.0b1
dodałem do #content #cont_left i #cont_right overflow: auto;
faktycznie nieprzemyślałem tego, ale, jak zaznaczyłem, to mój pierwszy szkielet strony oparty na divach
faktycznie nieprzemyślałem tego, ale, jak zaznaczyłem, to mój pierwszy szkielet strony oparty na divach
- NortonEX
- Z nami od: 13 lipca 2006, 13:20
• Strona 1 z 1