Otóż...
Potrzebuję zrobić stronę, która będzie różnie wyglądała w zależności od przeglądarki czytelnika. Mam takie zachcianki z powodu, że IE, Firefox czy Opera róźnią się co do swoich możliwości.
Wystarczy, jeśli CSS będzie się zmieniał z zależności od przeglądarki. Najchętniej wykonałbym to javaskryptem, niestety na razie się tego dopiero uczę, a rozwiązanie potrzebuję pilnie.
Za jakąkolwiek pomoc dozgonnie dziękuję i padam do nóżek...
CQ
[JS] Strona zależna od przeglądarki
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
[JS] Strona zależna od przeglądarki
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0; .NET CLR 1.1.4322)
- ChiQ
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6
no najprostsze to
na petlach w js moze sie juz znasz?
- Kod: Zaznacz cały
if(navigator.appName=="Microsoft Internet Explorer"){link do ccs-ie} else {inny-css}
na petlach w js moze sie juz znasz?
- woowek
- Z nami od: 19 sierpnia 2006, 09:35
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/ Linux i686; pl-PL; rv:1.8.0.5) Gecko/20060720 SeaMonkey/1.0.3
Ja mam tak:
Standardowym htmlowym kodem jest link do css dla IE, natomiast funkcją @import dla reszty [ie jej nie rozumie i nie przetwarza
]
- Kod: Zaznacz cały
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="../css/IEstyl.css" media="all" title="Podstawowy styl strony" />
<style type="text/css">
@import url("../css/styl.css") screen,projection;
</style>
Standardowym htmlowym kodem jest link do css dla IE, natomiast funkcją @import dla reszty [ie jej nie rozumie i nie przetwarza
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
• Strona 1 z 1