MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

problem z www.snyggast.com

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

problem z www.snyggast.com

Postautor: kosu » 08 kwietnia 2003, 18:31

Przeglądarka: -

Witam.
Pod adresem z tematu znajduje sie serwer gier online. Jest technicznie identyczny z tym na WP (gierki.wp.pl). Roznice to jedynie jezyk i kolor tla...
Kiedy chce otworzyc stronke z grami wchodzi mi na gierki.wp.pl...;(((
W IE jest dobrze, ale wolalbym mozilla... Nie wiem jak w innych przegladarkach...
Jak to naprawic lub ewentualnie wylaczyc?

pozdr.
kosu
kosu

Z nami od: 08 kwietnia 2003, 18:19

Postautor: Ludwik » 08 kwietnia 2003, 19:45

CAŁY kod strony na która bezpośrednio wskazuje link do gier to

Kod: Zaznacz cały
<html>
   <script>top.document.location='http://gierki.wp.pl';</script>
   <script>document.location='http://gierki.wp.pl';</script>
   </html>

Więc przeglądarka nie ma prawa pokazać nic innego...
No chyba że strona jest generowana dynamicznie i np. gdy preferowany język ustawiony jest na polski (lub ip pochodzi z polski) to przekierowuje na gierki.wp.pl...
Ale to już nie wina Mozilli.
Ludwik
Moderator

Z nami od: 10 marca 2003, 10:05

Postautor: Ludwik » 08 kwietnia 2003, 19:51

Wygląda na to że dobrze strzeliłem. Użyłem spoofingu Mozilli i przestawiłem sobie ip na "microsoft.com" (207.46.134.155, chodzi o to żeby ip nie było polskie) i nie dość że domyslnym językiem stał się angielski (zamiast szweckiego) to dział "gry" poszedł prawidłowo.
Zapewne serwis ma jakąś umowę z wp, że polskich użytkowników będzie przekierowywać do wp...
Ludwik
Moderator

Postautor: kosu » 08 kwietnia 2003, 20:55

Powinienem pomyslec i sprawdzic zrodlo strony ;) Moj blad.
To wyjasnia, czemu na angielskiej wersji IE chodzilo dobrze...

Dzieki.

pozdr.
kosu
kosu

Z nami od: 08 kwietnia 2003, 18:19

Postautor: GabrielBaines » 08 kwietnia 2003, 20:58

Ludwik pisze: Użyłem spoofingu Mozilli i przestawiłem sobie ip na "microsoft.com" (207.46.134.155, chodzi o to żeby ip nie było polskie) i nie dość że domyslnym językiem stał się angielski (zamiast szweckiego) to dział "gry" poszedł prawidłowo.

Przepraszam, ze nie na temat, ale nie mogę sie powstrzymac - zrobiłeś mi wielką przyjemnośc pokazując, że spoofing z Proctora się rzeczywiście się przydaje. Dzieki!.
Gabriel
GabrielBaines
Moderator

Z nami od: 05 marca 2002, 21:42

Postautor: Ludwik » 08 kwietnia 2003, 21:05

GabrielBaines pisze:Przepraszam, ze nie na temat, ale nie mogę sie powstrzymac - zrobiłeś mi wielką przyjemnośc pokazując, że spoofing z Proctora się rzeczywiście się przydaje. Dzieki!.

Przydaje się też do średnio legalnych i niejednoznacznych moralnych czynów jak korzystanie z serwisów przeznaczonych tylko dla klientów jakiegoś dostawcy usług internetowych.
Jak np. usługi dla łączących się z OnetKonekt (Encyklopedia Wiem2003, Specjalne skrzyki e-mail, serwisy itd.). Oczywiście nie polecam i nie pochwalam ;)
Ludwik
Moderator

Postautor: kekacz » 12 sierpnia 2003, 17:59

Przeglądarka: Akordeon pal-secam 1.1a

Ech, skonczylo sie bezkarne granie na snyggast.com. Teraz zeby pograc trzeba uzywac albo IE pfuj (problem z przekierowaniem) lub netskapy na silniku gecko 2002. Pokopalo ich.
kekacz

Z nami od: 08 czerwca 2002, 09:50

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony