witam,
mam stronkę która działa dobrze pod ie.
natomiast pod ff zamiast strony pojawia się coś takiego - jak wezmę na źródło:
ï»ż<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
i dalej tresc strony.
Głównie chodzi o te 3 pierwsze znaczki.
Pliki zapisuję w formacie UTF-8. Zapisanie w ascii - powoduje ze strona działa, ale te 3 pierdolniki dalej sie wyswietlaja.
Czy moglby mi ktos pomoc??
Problem ze stroną pod ff
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Problem ze stroną pod ff
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)
- Yossarian
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)
www.e-mdk.com - nie do reklamy - ale abyscie mogli zobaczyc co jest grane.
- Yossarian
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.7) Gecko/20060909 Firefox/1.5.0.7
na wstępie powinieneś zmienić edytor strony. Gdzieś o tym czytałem i sam się już z tym spotkałem. Otwórz normalnie dokument w notatniku , wywal te pierwsze literki i następnie go zapisz i będzie OK. Takie numerki robił mi WebSitePro ezHTML i jeszcze MS Expression Web Developer. Czasami mam ten problem i sobie radzę z nim w powyzej opisany sposób
- cheli
- Z nami od: 10 stycznia 2006, 01:00
Zeby bylo tak prosto...
cala strona byla napisana w notatniku...
I w notatniku nie widac tych cholernych literek.
Teraz sobie wzialem editplus 2 i literek tyz nie ma, co bynajmniej nie powoduje lepszego (czyli jakiegokolwiek) dzialania strony.
Znowu jak sie wyedytuje pod kED em, to te cholerne literki są, można je usunąć i nawet wtedy strona działa!! Tylko ze nie ma polskich krzaczków, i generalnie jest kaszana - bo i tak zapisuje w aSCII. Doszedlem do tego ze jesli w kEDzie usunę te znaczki to nawet jest wszystko cacy cacy, stronka wyglada normalnie tylko ten zapis w formacie ASCII i wywalenie sie polskich znaków.
Ale coś czuję że droga właśnie tędy - poprzez pokombinowanie z edytorami.
Napisz mi z jakiego edytora korzystasz?
cala strona byla napisana w notatniku...
I w notatniku nie widac tych cholernych literek.
Teraz sobie wzialem editplus 2 i literek tyz nie ma, co bynajmniej nie powoduje lepszego (czyli jakiegokolwiek) dzialania strony.
Znowu jak sie wyedytuje pod kED em, to te cholerne literki są, można je usunąć i nawet wtedy strona działa!! Tylko ze nie ma polskich krzaczków, i generalnie jest kaszana - bo i tak zapisuje w aSCII. Doszedlem do tego ze jesli w kEDzie usunę te znaczki to nawet jest wszystko cacy cacy, stronka wyglada normalnie tylko ten zapis w formacie ASCII i wywalenie sie polskich znaków.
Ale coś czuję że droga właśnie tędy - poprzez pokombinowanie z edytorami.
Napisz mi z jakiego edytora korzystasz?
- Yossarian
• Strona 1 z 1