MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

http://www.barbie.bmj.net.pl/ nie działa

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

http://www.barbie.bmj.net.pl/ nie działa

Postautor: bla bla bla » 16 listopada 2006, 17:08

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8.0.7) Gecko/20060909 Firefox/1.5.0.7

Dokładnie chodzi o ten temat : http://www.mozillapl.org/forum/about-26951.html

A co jeżeli nie zmieniałem nic w UA, wykonałem standardową diagnostykę (i to nie raz), zainstalowałem od nowa całego firefoxa i nadal nie działają prawidłowo niektóre strony. np. na tej stronce nie działają gry (dzieciak nie może sobie lalki ubierać, wiem że to śmieszne ale jednak jest to problem).

http://www.barbie.bmj.net.pl/

więc....

tylko bardzo prosze o poważne odpowiedzi a nie "zamykam bo taki temat sto razy już był" albo "wykonaj poraz kolejny diagnostykę"........
bla bla bla

Postautor: dexter » 16 listopada 2006, 17:25

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0

Nie trzeba się tak od razu denerwować. Strona nie będzie działała w Firefoksie, bo zawiera kod JavaScript z metodami właściwymi jedynie dla Microsoft IE.
dexter
Moderator

Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Postautor: bla bla bla » 16 listopada 2006, 17:40

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8.0.7) Gecko/20060909 Firefox/1.5.0.7

ja się nie denerwuję , tylko pytam...

a poza tym nie można było od razu tak wyjaśnić?

kiedys już zakładałem tego typu temat (o javę) to nie dość że zostałem potraktowany jak śmieć to jeszcze nie dowiedziałem się nic ciekawego (może oprócz tego żebym wykonał poraz tysięczny diagnostykę która i tak nic nie daje.....)

Dlatego bardzo dziękuję Ci za odpowiedź.Teraz już przynajmniej wiem na czym stoję..

ps. do pozostałych "ekspertów" tego forum: zanim komukolwiek pomożecie, zastanówcie sie dwa razy czy na pewno potraficie. Bo odpowiedzi typu "przeczytaj pierwszy post baranie a nie zaśmiecasz forum" na prawdę nie pomagają a wielu zaglądających tutaj osób to początkujący użytkownicy komputerów.

Dlatego jeszcze raz proszę, zastanówcie się czy na pewno potraficie pomóc zanim odpiszecie.

Dziękuję i pozdrawiam wszystkich.
bla bla bla

Postautor: Tomek » 16 listopada 2006, 17:57

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (compatible; Konqueror/3.5; Linux) KHTML/3.5.5 (like Gecko)

po pierwsze - tomaśka nie tomasieka :)
po drugie. opanuj troszkę swój ton... bo troszkę przesadzasz.
po trzecie - nie traktuj tego w żaden sposób osobiście, ale:
Podstawową metodą rozwiązywania problemów i ustalania gdzie jest problem jest właśnie standardowa diagnostyka. Dzięki temu wiemy że nie pomogła zmiana profilu, safe mode czy inne.
I ten temat został właśnie przyklejony po to, żeby przeciętny użytkownik dał sobie radę. I wierz mi - będziemy do niego odsyłać...
natomiast jeśli natomiast nie chcesz się stosować do pewnych zasad panujących na forum... nikt cię nie zmusza...
A twój ton nie upraszcza ani nie umila na pewno rozwiązywania problemów.
Poza tym - tematy które były omawiane nawet 3 razy i są do znalezienia będą zamykane bez względu na to, czy ci się to podoba czy nie. Na tym polega właśnie prowadzenie porządku na forum.

a tak na marginesie - świetnie zadany temat... ciekawe czy jak ktoś będzie szukał tego problemu po tytułach to trafi na odpowiedź.
Także zamiast krytykować zasady przyjęte na tym forum, zaczął byś od solidnego zadawania tematów. Bo jak na razie pod tym względem to kompletna kicha w tym poście

ps - poprawiam temat i przenoszę we właściwe miejsce
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator

Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Postautor: Ancestor » 16 listopada 2006, 18:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0

bla bla bla pisze:kiedys już zakładałem tego typu temat (o javę) to nie dość że zostałem potraktowany jak śmieć to jeszcze nie dowiedziałem się nic ciekawego (może oprócz tego żebym wykonał poraz tysięczny diagnostykę która i tak nic nie daje.....)

Ludzie, czemu wy traktujecie to w takich kategoriach?

1) Jeśli odmawiasz przeczytania tych ogłoszeń to tak jakbyś mówił: "nie chce mi się poświęcać czasu na ich czytanie. to wy macie ten czas poświęcić za mnie, odpowiadając na moje pytanie."
Tak właśnie to jest odbierane i nic dziwnego, że zadawania tych samych pytań denerwuje wiele osób.

2) Standardowa Diagnostyka jest często tak czy inaczej potrzebna do tego, aby ktokolwiek mógł ci pomóc, bo dostarcza danych potrzebnych do identyfikacji problemu. Wyobraź sobie, że zepsuł ci się samochód i przychodzisz do mechanika. Żeby znaleźć usterkę i ją naprawić, musi najpierw dokładnie obejrzeć silnik i dokonać przeglądu. Nie jest w stanie przecież z góry odgadnąć problemu.
Tak samo jest z programami komputerowymi, tylko ponieważ nie możemy sami dokonać przeglądu, to dajemy instrukcję, jak to możesz zrobić samemu.

3) Jeśli przeprowadziłeś diagnostykę, a i na forum nie ma już podobnego tematu, to załóż nowy, pytaj. Nie ma problemu, nikt nie będzie na to na ciebie zły, bo po to w końcu jest to forum. Wystarczy się stosować do panujących zasad, a uwierz, że tutaj wcale nie są takie ostre.

Każde szanujące się forum ma swoje FAQ, które ma na celu utrzymanie porządku. Nie lamentuj, jak to źle zostałeś potraktowany, bo to dziecinne.
Ancestor
Moderator

Z nami od: 11 czerwca 2005, 20:25

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony