Prosze o pomoc
Hasło Główne
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Hasło Główne
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1
Mam problem z zapamietaniem hasła w przegladarce. Jeśli dam zapamiętaj to mi wyskakuje "wpisz hasło główne" ale ja nie wiem o jakie hasó głowne chodzi i gdzie ono mozna zobaczyć itp.
Prosze o pomoc

Prosze o pomoc
- Dead
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.0.9) Gecko/20061206 Firefox/1.5.0.9
Witam.
Nie będę zakładał nowego wątku, skoro już istnieje taki :)
Mam problem - za żadne skarby nie mogę wyłączyć używania hasła głównego. Odznaczam checkbox, wychodzę z opcji, wracam do nich i ponownie jest zaznaczone. Dwa - nie mogę ustawić hasła pustego, Fx pisze, że jestem w trybie FIPS i wymagane jest hasło niepuste. Wersja 2.0.0.2, Win XP Home.
Hasło oczywiście znam i używam, jednak chcę to wyłączyć.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Nie będę zakładał nowego wątku, skoro już istnieje taki :)
Mam problem - za żadne skarby nie mogę wyłączyć używania hasła głównego. Odznaczam checkbox, wychodzę z opcji, wracam do nich i ponownie jest zaznaczone. Dwa - nie mogę ustawić hasła pustego, Fx pisze, że jestem w trybie FIPS i wymagane jest hasło niepuste. Wersja 2.0.0.2, Win XP Home.
Hasło oczywiście znam i używam, jednak chcę to wyłączyć.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
- Largeman
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10 (.NET CLR 3.5.30729)
Minęło ponad dwa lata, nikt nie odpowiedział. Problem aktualny do dzisiaj i nigdzie, na żadnym forum nikt nie potrafi pomóc. Widać problem jest szerszy niż myślałem.
Wobec tego ostrzegam - nie zakładajcie hasła głównego w FF! Raz założone zostaje na zawsze i nie ma możliwości jego usunięcia!
Wobec tego ostrzegam - nie zakładajcie hasła głównego w FF! Raz założone zostaje na zawsze i nie ma możliwości jego usunięcia!
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10
Usunąłem bez problemu bez pomocy resetowania..
Wpisz do paska adresu chrome://pippki/content/resetpassword.xul i zatwierdź resetowanie haseł i formularzy.Przeczytaj co zostanie zresetowane! - zapisz wszystkie ważne hasła, aby móc je później odtworzyć.
Wpisz do paska adresu chrome://pippki/content/resetpassword.xul i zatwierdź resetowanie haseł i formularzy.Przeczytaj co zostanie zresetowane! - zapisz wszystkie ważne hasła, aby móc je później odtworzyć.
- zitto
- Z nami od: 13 listopada 2008, 13:24
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1b4) Gecko/20090423 Firefox/3.5b4 (.NET CLR 3.5.30729)
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
- Grzegorz
- Moderator
- Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33
Odp:
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0
Gość pisze:Minęło ponad dwa lata, nikt nie odpowiedział. Problem aktualny do dzisiaj i nigdzie, na żadnym forum nikt nie potrafi pomóc. Widać problem jest szerszy niż myślałem.
Witam wszystkich,
Jest prostsze rozwiązanie, które nie kasuje wszystkich haseł. Być może ktoś jeszcze natknie się na ten problem więc podaję rozwiązanie:
1 Kliknij prawym przyciskiem myszy na pasku zadań systemu Windows i kliknij przycisk " Uruchom Menedżera zadań. "
2
Kliknij zakładkę " Procesy ", kliknij " firefox.exe " w liście procesów i kliknij przycisk " Zakończ proces ". Kliknij przycisk " Zakończ proces " ponownie w oknie potwierdzenia , aby w pełni zamknąć Firefoksa .
3
Otwórz ponownie przeglądarkę Mozilla Firefox .
4
Naciśnij klawisz "Alt " , aby odsłonić menu paska naciśnij "Narzędzia" i wybierz " Opcje".
5
Kliknij kartę "Zaawansowane" i zakładkę " Certyfikaty " .
6
Kliknij przycisk " urządzenia zabezpieczające " w zakładce "Certyfiklaty" , aby otworzyć okno "Menedżer urządzeń" .
7
Kliknij przycisk " NSS Wewnętrzne FIPS Moduł PKCS # 11 " i kliknij przycisk " Wyłącz FIPS " . FIPS powinny być teraz wyłączone . Kliknij "OK" , aby zamknąć " Menedżer urządzeń ".
8
Kliknij zakładkę "Bezpieczeństwo" w oknie "Opcje" . Usuń zaznaczenie pola wyboru " Użyj hasła głównego " w rozdziale " Hasła" , wprowadź aktualne hasło i kliknij " Usuń ".
9
Kliknij przycisk "OK " w "Zmiana hasła powiodła się" okno dialogowe . Usuwa hasło główne , ale nie jest konieczne , aby wyłączyć FIPS. Ten krok jest opcjonalny , jeśli nie chcesz korzystać z hasła głównego , które było wymogiem przed włączeniem FIPS.
- MaxVonSydow
• Strona 1 z 1