MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

www.biznesmen.com.pl

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

www.biznesmen.com.pl

Postautor: KLAPEK » 28 maja 2003, 12:34

Przeglądarka: -

http://www.biznesmen.com.pl/ -> nie działa lewe menu (tj. kilka odnośników działa [o firmie, sieć sprzedaży, sklep] - reszta już nie :o )
Napiszcie proszę co jest nie tak i co należy poprawić - to będę ich dręczył (w końcu mamy ich programy, a ja chciałbym się np dostać do działu aktualizacje ;) )
Jak będę wiedział co konkretnie zmienić na co - będzie mi łatwiej rozmawiać, sam za bardzo się nie wyznaję na tym :oops:
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Re: www.biznesmen.com.pl

Postautor: dls » 28 maja 2003, 18:53

Napiszcie proszę co jest nie tak...

document.all i obsługa zdarzeń IE-only
Rozwiązanie jest w Google
(post 11 i 12)
dls

Z nami od: 12 maja 2002, 20:12

Postautor: KLAPEK » 29 maja 2003, 10:57

Wielkie dzięki :D
Wysłałem do nich mejla i czekam na odpowiedź z nadzieją, że poprawią ten skrypt.
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Postautor: KLAPEK » 16 czerwca 2003, 09:41

Sprawa wygląda następująco:
Wysłałem do nich ze 3 ;) mejle, parę razy rozmawiałem telefonicznie i otrzymałem zapewnienie, iż uwzględnią to przy spodziewanej przebudowie strony.
Ale jak na razie cisza i menu jak nie działało tak nie działa :cry:
No cóż trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Jak się coś wyjaśni to dam znać.
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Postautor: arsmageddon » 16 czerwca 2003, 10:00

dopisz do listy niedziałajacych stron :D
Pozdrawiam
arsmageddon
arsmageddon

Z nami od: 29 listopada 2002, 10:50

Postautor: KLAPEK » 27 czerwca 2003, 13:44

Nie wiem, czy poprawili, bo w tej chwili mam dostęp tylko do linksa, ale właśnie w linksie widać ładnie całe drzewko menu i wszystko sobie mo żna wybrać :o
Konsola rulez 8)
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Postautor: KLAPEK » 27 czerwca 2003, 18:28

KLAPEK pisze:Nie wiem, czy poprawili, bo w tej chwili mam dostęp tylko do linksa, ale właśnie w linksie widać ładnie całe drzewko menu i wszystko sobie mo żna wybrać :o
Konsola rulez 8)

Niestety nie poprawili :( , po prosty links rulez 8)
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Postautor: Ludwik » 27 czerwca 2003, 18:39

KLAPEK pisze:Nie wiem, czy poprawili, bo w tej chwili mam dostęp tylko do linksa, ale właśnie w linksie widać ładnie całe drzewko menu i wszystko sobie mo żna wybrać :o
Konsola rulez 8)

Często się z tym spotykam :) Poprostu wszystkie elementy sa normalnie zbudowane w HTMLu, tyle ze niektóre mają style="display:none". JavaScript ma w niektórych warunkach zmieniać ten styl i pokazywac element, tyle że... w Mozilli styl ukrywający działa, a JS pokazujący (documenta.all :evil: ) już nie. W Linksie oba nie działają, więc wszystko się odrazu pokazuje :)
Links rulez :D
Ludwik
Moderator

Z nami od: 10 marca 2003, 10:05

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony