MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

przekroczono limit czsu połączenia z serwerem

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

przekroczono limit czsu połączenia z serwerem

Postautor: pawelgr » 08 sierpnia 2007, 14:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.6) Gecko/20070725 Firefox/2.0.0.6

Taki komunikat pojawia mi się kiedy mam na serwerze większe lub więcej wiadomości - thunderbird wtedy ich nie pobiera (Outlook sobie z nimi radzi). Konto mam komercyjne więc nie powinienem się spodziewać padackiego serwera a problem jest chyba w thunderbirdzie.
pawelgr

Postautor: Gość » 26 listopada 2007, 17:31

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.9) Gecko/20071025 Firefox/2.0.0.9;MEGAUPLOAD 1.0

tez to mam , co robić?????????????
Gość

Postautor: Krys » 26 listopada 2007, 18:31

Przeglądarka: Opera/9.24 (Windows NT 5.1; U; pl)

Moim zdaniem problem jest po stronie serwera, a nie w programie. U mnie to się dzieje niezależnie od ilości czy wielkości wiadomości. Działo się też w Bat'cie. Ten limit czasu nie dotyczy całości połączenia z serwerem, lecz tego kiedy serwer się skomunikuje z programem. Sprawdziłem, że jeśli w takim momencie się "normalnie" zaloguję np na Tlenie czy Onecie, to kiedy chcę obejrzeć "odebrane" pojawia się komunikat: "trwa łączenie z serwerem".
Krys

Z nami od: 26 listopada 2007, 02:05

przekroczono limit czasu połączenia zserwerem

Postautor: edyta.p » 28 listopada 2007, 11:45

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.9) Gecko/20071025 Firefox/2.0.0.9

Witam też mam taki problem z thunderbirdem tyle że u mnie wogóle nie pobiera wiadomości z serwera tylko ciągle wyskakuje mi komunikat że przekroczono czas połączenia z serwerem :( i nie wiem co z tym zrobić
edyta.p

Postautor: Andrzej16 » 22 października 2008, 08:00

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

mam ten sam problem.
najpierw jest komunikacik o pobieraniu iluś tam wiadomości, a następnie "przekroczono limit czasu..."
Już od około 2 tygodni, nie chce się TB pobrać poczty z serwera interii (poczta.fm) pozostałe konta są odczytywane (na wp.pl, poczta.onet.pl i gazeta.pl).
Generalnie nic nie mieszałem (może teraz, jak próbuję ustawić ten programik). Windowsa nie będę przeładowywał, bo nie ja jestem dla komputera, tylko on dla mnie, a za wiele czasu bym na to stracił.
Ten TB jest zainstalowany na laptopie. Równolegle mam zainstalowany na desktopie, a tam przy tych samych ustawieniach (poza zaznaczoną fiszką o pozostawieniu kopii wiadomości na serwerze) pobiera pocztę - sprawdzałem fiszka po fiszce.
Bez problemu czytam wiadomości poprze przeglądarkę, i co dla mnie dziwne bez problemu wysyłam wiadomości poprzez to konto.
A akurat to konto jest moim głównym kontem pocztowym...
Andrzej16

Postautor: Andrzej16 » 22 października 2008, 10:39

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

Po kilku tygodniach zabrałem głos, ale po kilku godzinach udało mi się ruszyć problem. Najstarszą wiadomość poprzez webinterface (może dobrze napisałem :) ) przesłałem na swoje inne konto. Z niego TB pobrał tą wiadomość bez problemu. Na dotychczasowym serwerze usunąłem ją i poczta ruszyła. Dla mnie jakieś niejasne czary. Całą ta pocztę desktop pobierał (pozostawiając kopie), więc co za licho? Laptop VISTA HP, desktop XP H
Andrzej16

dużych plików powyżej 1Mb nie można wysłać

Postautor: tadzik160 » 07 listopada 2008, 13:18

Przeglądarka: Opera/9.62 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1

Rozwiązanie problemu
w właściwościach konta zwiększ czas dostępu do serwera 3-5 minut
tadzik160

Postautor: Navaho » 16 kwietnia 2009, 18:07

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.8) Gecko/2009032609 Firefox/3.0.8

Ale gdzie dokładnie jest ta opcja?
Navaho

Wróć do Klient poczty Thunderbird