Mam starszą wersję Seamonkey ale co raz dostaję powiadomienia, ze jest już nowsza. Chętnie bym ją zainstalował ale podobno konieczne jest odinstalowanie wersji starszej przed instalacją nowej. Wg tego co czytałem zachowuje to ustawienia poczty oraz pobrane wiadomości itp. pod warunkiem, ze były umieszczone w domyślnych folderach instalacyjnych. U mnie tak nie jest bo foldery wiadomości są na innych dyskach/partycjach niż foder instalacyjny Seamonkey.
Czy ktoś ma jakiś pomysł jak dokonać uaktualnienia programu do najnowszej wersji bez mozliwości ewentualnych problemów? Próbowałem instalować jedną wersję na drugą ale nic to nie daje, jest ciągle starsza wersja...
Uaktualnianie do nowej wersji - pytanie
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Uaktualnianie do nowej wersji - pytanie
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; WinNT4.0; pl-PL; rv:1.8.1.11) Gecko/20071128 SeaMonkey/1.1.7
- paero123a
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5
Poczytaj na forum i wiki o profilach użytkownika. Zrób odpowiednie kopie, a następnie zainstaluj najnowsze SeaMonkey.
Lokalizacja pliku wykonalne SeaMonkey nie ma znaczenia (o ile to nie wersja portable).
Lokalizacja pliku wykonalne SeaMonkey nie ma znaczenia (o ile to nie wersja portable).
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
- Grzegorz
- Moderator
- Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.1.19) Gecko/20081204 SeaMonkey/1.1.14
nie wymaga odinstalowania. osobiscie zawsze pakuje na stara w jednym momencie daje pomin i je jest ze wszystkim co bylo ale juz nowe. zadnych dodatkow, nic nie musze grzebac, jak bylo tylko nowe
aha- jak nie dam pomin to zjada mi bookmarki i d... blada wychodzi z upgradu bo wszystko trzeba od nowa. a tak zachowuje profil i po krzyku
aha- jak nie dam pomin to zjada mi bookmarki i d... blada wychodzi z upgradu bo wszystko trzeba od nowa. a tak zachowuje profil i po krzyku
- m.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.1b3pre) Gecko/20081202 SeaMonkey/2.0a2
Ja zawsze odinstalowuję starszą wersję i nigdy nic mi nie zjadło - zresztą, taka metoda zawsze była zalecana w przypadku Seamonkey. Pocztę i profil trzymam w niestandardowych miejscach i zawsze nowa wersja znajdowała je bez problemów. Z zakładkami też nigdy nie miałem problemów, no może oprócz faktu, że czasami nie są widziane przez nową przeglądarkę po pierwszym uruchomieniu. Wystarczy jednak zamknąć program, włączyć ponownie i wszystko jest na swoim miejscu.
Aha, czasami głupieją rozszerzenia, ale wtedy wystarczy zainstalować je ponownie.
Aha, czasami głupieją rozszerzenia, ale wtedy wystarczy zainstalować je ponownie.
Roman
katoda(znaczek)poczta.onet.pl
(znaczek)=@
katoda(znaczek)poczta.onet.pl
(znaczek)=@
- Katoda
- Z nami od: 12 września 2002, 13:42
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite