Działam z upoważnienia kolegi.
Strona http://www.starwars.ow.pl/sluis pod mozilką wykazuje dość dziwne zachowanie. Czasami cała tabelka wyswietlana w sposób zwarty, a czasami prawa część potrafi odsunąć się od lewej na jakieś 800 pixeli. Przeładowywanie strony powoduje naprzemienne scalanie i rozsuwanie tabeli. Dodatkowo tabelia w zamyśle ma być wycentrowana, a w Mozi wyświetlana jest przysunięta do lewej.
Żeby było śmieszniej, strona bez zastrzeżeń przechodzi przez validatora HTML i CSS, a Mozilla jest jedyną przeglądarką w której się taki cuda dzieją.
Za wszelkie wskazówki i hipotezy będę zobowiązany
Dziwne zachowanie tabeli
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Dziwne zachowanie tabeli
Przeglądarka: -
- Feagorn
- Z nami od: 05 października 2002, 07:44
U mnie wielokrotne reloady dawały ten sam efekt - prawa tabelka jest odsunięta od lewej o jakieś 500 px.
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Olhado/256 pisze:U mnie wielokrotne reloady dawały ten sam efekt - prawa tabelka jest odsunięta od lewej o jakieś 500 px.
Z tym co napisałem, że te dwa tryby są zamienne, lekko przesadziłem.
Co prawda się zmieniają, ale w 90% przypadków otrzymuję tryb "rozunięty".
- Feagorn
Juz chyba mam o co chodzi. Mozilla ladujac strone albo najpierw uwzgledni rozpychanie tabeli ( i wtedy wyglada to brzydko) albo jej max-width. Wowczas wyglada normalnie. Wszystko zalezy jakie elementy jak szybko sie zaladuja. Hmmm....
Zobacze co tam na bugzilli o tym pisza i ew. jakis workaround postaram sie dac.
- Gandalf
- Z nami od: 29 czerwca 2002, 04:37
Gandalf pisze:Juz chyba mam o co chodzi. Mozilla ladujac strone albo najpierw uwzgledni rozpychanie tabeli ( i wtedy wyglada to brzydko) albo jej max-width. Wowczas wyglada normalnie. Wszystko zalezy jakie elementy jak szybko sie zaladuja. Hmmm....
Dzięki za zainteresowanie.
Dzisiaj zauważyłem, że podobnie zachowuje się strona Politechniki Opolskiej (www.po.opole.pl). Tutaj psuje się menu. Poszczególne pozycje rozsuwają się w pionie.
- Feagorn
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony