MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

[Rozrywka] Pochwal się wyglądem swojego Firefoksa

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Re: [Rozrywka] Pochwal się wyglądem swojego Firefoksa

Postautor: Mody » 21 listopada 2009, 12:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux x86_64; pl-PL; rv:1.9.1.5) Gecko/20091105 Fedora/3.5.5-1.fc11 Firefox/3.5.5

Obrazek

Firefox 3.5.5
Rozszerzenia: Adblock Plus, Download Statusbar, Echofon, FaviconizeTab, Fission, Greasemonkey, Locationbar, Nightly Tester Tools, NoScript, Personal Menu, Personas, Test Pilot, Ubiquity, Weave
Mody

Odp: Re: [Rozrywka] Pochwal się wyglądem swojego Firefoksa

Postautor: Grzegorz » 21 listopada 2009, 12:15

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2b3) Gecko/20091115 Firefox/3.6b3

Carno pisze:Sporo codziennych operacji (typu otwórz nową kartę, zamknij kartę) załatwiam skrótami klawiszowymi, jedynie strzałki wstecz/naprzód opierają się jakoś skrótom.

Kombinacje klawiaturowe: Alt+Left oraz Alt+Right.

Jeszcze nasuwa mi się jeden wniosek, zawijanie menu do jednego przycisku i umieszczanie go przy prawej krawędzi jest nieergonomiczne, menu rozwija się w dół i na prawo, przy skraju okna (i najczęściej ekranu) tego miejsca nie ma wystarczająco i mamy do czynienia z niewygodnym menu w stylu arabskim od lewej do prawej.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator

Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Postautor: ciastek » 22 listopada 2009, 02:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.9.1.5) Gecko/20091109 Ubuntu/9.10 (karmic) Firefox/3.5.5

Obrazek
ciastek

Postautor: Grzegorz » 26 listopada 2009, 14:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2b4) Gecko/20091124 Firefox/3.6b4

Przy okazji dzisiejszej aktualizacji Firefoksa do wersji 3.6b4 zmieniłem jego wygląd:

Obrazek

Przeglądarka: Firefox 3.6b4
System: Windows Vista (Windows 7 for Vista by mufflerexoz)

Dodatki wypływające na wygląd przeglądarki:
  • Strata40
  • StrataBuddy (karty na górze, tło w stylu Aero)
  • Hide Menubar
  • FaviconizeTab
  • Feedly
  • SmartBookmarksBar (ukrywanie etykiet zakładek do ich wskazania oraz ukrywanie paska zakładek do czasu najechania nań kursorem myszy)
  • Hide Find Bar with Ctrl+F

P.S. Czy korzystacie z lekkich motywów (aka Parsonas)? Wybór nie jest zbyt duży, a motywy jak w przypadku Chrome zmieniają tylko tło aplikacji.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator

Postautor: Gość » 27 listopada 2009, 22:22

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.9.1.5) Gecko/20091119 Palemoon/3.5.5

Nieczęsto zdarza mi się korzystać z Firefoksa, ale jeśli już, to wygląda tak (Phoenity Modern to od zawsze mój jedyny motyw).
Gość

Postautor: Grzegorz » 28 listopada 2009, 11:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2b4) Gecko/20091124 Firefox/3.6b4

Moim zdaniem Phoenity Modern (ang. modern = nowoczesny) ma niewiele wspólnego z nowoczesnością.

Grzegorz
Moderator

Odp: [Rozrywka] Pochwal się wyglądem swojego Firefoksa

Postautor: hex » 29 listopada 2009, 03:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.1.5) Gecko/20091102 Firefox/3.5.5

Nie da się ukryć, że istnieją dużo bardziej nowoczesne motywy. ;)
hex

Z nami od: 27 sierpnia 2009, 11:42

Postautor: jarmk » 29 listopada 2009, 12:48

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1.5) Gecko/20091102 Firefox/3.5.5 (.NET CLR 3.5.30729)

A jak tu wrzucić screna...czy tylko za pomocą Img...?
jarmk

Z nami od: 16 lutego 2007, 09:49

Postautor: Tomek » 29 listopada 2009, 12:52

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.1.5) Gecko/20091109 Ubuntu/9.10 (karmic) Firefox/3.5.5

no można też za pomocą url - po prostu podać odnośnik do niego.
Ps. Skorzystaj np. z imageshack.us
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator

Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Postautor: jarmk » 29 listopada 2009, 13:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1.5) Gecko/20091102 Firefox/3.5.5 (.NET CLR 3.5.30729)

To i ja dorzucam swojego...

Obrazek
jarmk

Z nami od: 16 lutego 2007, 09:49

Postautor: Gie » 29 listopada 2009, 19:59

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1.5) Gecko/20091102 Firefox/3.5.5

Obrazek
Kiedyś wspominałem na forum że ulubione mam jako same favicony na pasku zakładek. Dodatkowy wpis w userChrome polecony na forum autoukrywa te zakładki.
Obrazek
Czy wyszukiwarkę Google można w jakiś sposób przenieść na dolną belkę? Zakładki mam na dole (Tab Mix Plus) to i szukajka by tam pasowała.
Gie

Z nami od: 06 listopada 2006, 09:13

Postautor: marsjaninzmarsa » 12 grudnia 2009, 00:22

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2b4) Gecko/20091124 Firefox/3.6b4

Obrazek

System:
Windows 7, własny, lekko zielonkawy kolor okienek oraz ulubiony zestaw tapet. {emotikona}

Przeglądarka:
Mozilla Firefox 3.6 Beta 4

Motyw:
Strata40

Rozszerzenia:
About:Tab - Mozilla labs, wyświetla najczęściej otwierane strony w nowej karcie
Adblock Plus
Adblock plus: Element Hiding Helper
BlipFox - klient polskiego serwisu mikroblogowego blip.pl
coComment - łatwa subskrypcja komentarzy na blogach
ColorZilla - próbnik kolorów, przydaje się przy eksperymentach z webmasterką...
IE Tab - otwiera wybrane strony wykorzystując silnik IE - Trident
Download Statusbar - świetnie integruje się z menagerem pobierania Fx
Firefox Showcase - miniaturki otwartych okien, coś w stylu podobnej funkcji w IE 7 i 8
Fission - "ładniejszy" pasek ładowania tuż pod paskiem adresu... {emotikona}
Flagfox - pokazuje kraj, w którym stoi serwer, szybki dostęp do jego IP i WhoIs
Greasemonkey - menager skryptów użytkownika
Hide Menubar - jak sama nazwa wskazuje... {emotikona}
Jetpack - Mozilla Labs, superszybkie rozszerzenia, coś w stylu tego co ostatnio wprowadziło Chrome
Nightly Tester Tools - przydatne, kiedy developerzy rozszerzeń nie zdążą zaktualizować manifestu kompatybilności... {emotikona}
Organize Status Bar - pozwala zmieniać kolejność ikon na pasku statusu
Read It Later - zapisuje strony do przeczytania później
SearchLoad Options - sporo opcji dostosowujących pasek wyszukiwania
Strata Home Tab - przycisk "Strony domowej" jak w Fx 3.7 - Moim Skromnym Zdaniem ładniej się tu komponuje niż koło paska adresu... {emotikona}
StrataBuddy - 90% wyglądu mojego Fx'a to właśnie jego zasługa - naprawdę, tyle rzeczy można z tym dodatkiem zrobić... {emotikona}
Stylish - style użytkownika
Tab Progress Bar - pasek ładowania w postaci ładnego, delikatnego paseczka nad kartą w tle...
Tab Scope - podgląd karty po zatrzymaniu nad nią myszki - jak w Operze
Test Pilot - Mozilla Labs - a tu pomagam ulepszyć Fx'a - zbieram statystyki, biorę udział w testach... To podobno naprawdę się im przydaje... {emotikona}
Text Link - was też wkurzają nieklikalne odnośniki? Ja po prostu klikam je dwukrotnie i problem z głowy... {emotikona}
Tree Style Tab - u mnie mocno dostosowane - z tego rozszerzenia zostało u mnie tylko otwieranie nowych kart zaraz za obecną, a nie na końcu, zwijanie-rozwijanie takich grup kart i inne sprawy - 5 minut zabawy i jest miodzio... ;)
Ubiquity - znowu Mozilla Labs, ale bez tego dodatku nie wyobrażam sobie codziennej pracy z Fx... Tego się nie da opisać, to po prostu trzeba zobaczyć i... przetestować ;)
UnMHT - a to akurat kiedyś miałem potrzebę otworzyć stronę zapisaną jako MHT, i tak już zostało. To rozszerzenie oczywiście to umożliwia... ;)
URL Fixer - poprawia literówki w pasku adresu - na przykład http://www.google.con zamieni na http://www.google.com... ;)
Weave - Mozilla Labs. Świetne. W mojej sytuacji, kiedy używam Firefoksa na laptopie - Vista i 7, pod Vistą dodatkowo około 5 wyspecjalizowanych profili, na desktopie - 3 profile, na 2 pendrie'ach, z czego jeden ma 2 profile, możliwość z dowolnego z tych lokalizacji uzyskania dostępu do tych samych zakładek, haseł, historii przeglądania... Nieocenione. ;)

Skrypty Greasemonkey:
pwnlast.fm - dodaje między innymi do informacji o artyście na Last.fm linki, dzięki któremu bez problemu sobie jego całą dyskografię ściągniemy z Torrentów... A, taka mała zemsta za zablokowanie polakom bezpłatnego radia... ;)
jamendo_player_for_blip - pozwala bezpośrednio z serwisu blip.pl odtwarzać podlinkowaną muzykę z Jamendo
BlipFav - możliwość oznaczania w tymże serwisie wybranych statusów jako ulubione...
Blip.pl - Count online - pokazuje, ile z naszych obserwowanych osób jest online... ;)
I perełka:
BLIPalacz - czyli coś, co ogólnie czyni blipa lepszym. Tyle funkcji, że aż nie chce się wymieniać... Więc sobie daruję. ;)
Mam jeszcze parę na innych komputerach - między innymi do Ikariam, Gmaila, Google Readera, czy naszej-klasy. Tu ich jeszcze nie zainstalowałem, bo to stosunkowo nowa instalacja (i w założeniu tymczasowa - betę mogę "testować" jeszcze przez jakieś pół roku...), a nie będę ich tu wymieniał z jednej prostej przyczyny - są zwyczajnie powszechnie znane, i raczej nie potrzeba im dodatkowej promocji...

Dziękuję za uwagę, mam nadzieję że komuś te moje wypociny się przydadzą... ;)

PS: Że niby za dużo emotikon używam. I mi nie chciało wysłać. Więc pozamieniałem wszystkie nadmiarowe " ;) " na "{emotikona}". Mam nadzieję, że się nie obrazicie... {emotikona}
marsjaninzmarsa

Postautor: AmaDi » 15 grudnia 2009, 23:59

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.5) Gecko/20091102 Firefox/3.5.5

Obrazek
Motyw:
NASA Night Lauch
- Foxy Tunes Skin - OnyxOrbs

Rozszerzenia:
Ad-Block Plus
ColorZilla
FoxyTunes
Java Quick Starter
Smart Bookmarks Bar
Xmarks

Mało rozszerzeń z racji przestania prac 'bardziej zaawansowanych' ;)
AmaDi

Z nami od: 14 grudnia 2006, 15:51

Odp: Re: [Rozrywka] Pochwal się wyglądem swojego Firefoksa

Postautor: Gość » 21 grudnia 2009, 22:22

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.9.1.6) Gecko/20091220 Palemoon/3.5.6.1

GrzegorzJZD pisze:Moim zdaniem Phoenity Modern (ang. modern = nowoczesny) ma niewiele wspólnego z nowoczesnością.

Używam go nie ze względu na nazwę tylko ze względu na wygląd. Mógłby się nazywać archaic, oldschool itp.

hex pisze:Nie da się ukryć, że istnieją dużo bardziej nowoczesne motywy. ;)

jw
Gość

Postautor: jgrzmmm » 31 grudnia 2009, 12:34

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.6) Gecko/20091201 Firefox/3.5.6

http://allegro.zapodaj.net/images/aab8a53ee39a.jpg
Stronę startową zrobiłem sam.
Jak widać cenię sobie wykorzystanie jak największej ilości pikseli na wyświetlanie stron WWW :)

Dodatki które wpłynęły na wygląd:
- Silvermel (motyw)
- Fission
- TreeStyleTab
- autoHideStatusbar
- Menu Editor
jgrzmmm

Postautor: Gość » 31 grudnia 2009, 14:24

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.6) Gecko/20091201 Firefox/3.5.6

jgrzmmm, moglbys powiedziec jak zrobiles ta strone startowa? Wyglada bardzo praktycznie.
Gość

Postautor: Grzegorz » 31 grudnia 2009, 16:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.3a1pre) Gecko/20091230 Minefield/3.7a1pre

To zwykła strona WWW (plik HTML) wrzucona na serwer lub wczytywana lokalnie po wciśnięciu przycisku strony domowej lub nowej karty. Może to wyglądać np. tak:
Obrazek

Jeśli chcesz by jej zawartość była dynamiczna (zależała od tego, co ostatnio robiłeś, ile czasu spędzasz na danych stronach) zainteresuj się New Tab Page, ewentualnie innymi - NewTab King, New Tab JumpStart, About:Tab lub AutoDial, od biedy wystarczy SpeedDial lub FastDial.

Grzegorz
Moderator

Postautor: Gość » 31 grudnia 2009, 17:31

Potwierdzam to co napisał GrzegorzJZD, jest to strona która znajduje się na moim dysku i jest uruchamiana jako strona startowa i przy otwieraniu każdej nowej karty. Szczególnie się przydaje, gdy firefox startuje razem z systemem, a połączenie z internetem jeszcze się nie ustanowiło, gdyż nie wyskakuje strona z informacją o błędzie w łączeniu się z jakąś startową stroną www.
Gość

Postautor: Gość » 31 grudnia 2009, 18:49

Dzieki za odpowiedzi, interesowaloby mnie rozwiazanie z wygladu jak w AutoDial, ale z mozliwoscia dodawania wybranych przez siebie stron - prosty wyglad, bez zbednych miniatur, i innych dodatkow, oraz zeby sie otwieralo mozliwie szybko, ale takiego rozszerzenia niestety nie ma (chyba).
Gość

Postautor: Grzegorz » 01 stycznia 2010, 13:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.3a1pre) Gecko/20091230 Minefield/3.7a1pre

Gość pisze:takiego rozszerzenia niestety nie ma (chyba).

Sprawdziłeś już to, co polecałem?
GrzegorzJZD pisze:zainteresuj się New Tab Page, ewentualnie innymi - NewTab King, New Tab JumpStart, About:Tab lub AutoDial, od biedy wystarczy SpeedDial lub FastDial.

Jeśli tak, to pozostaje Ci wykonanie własnej strony z listą odnośników.

Dodano 2010-01-02:
Znalazłem jeszcze jeden dodatek o podobnym przeznaczeniu, Desktop.

Grzegorz
Moderator

PoprzedniaNastępna

Wróć do Przeglądarka Firefox