Witam wszystkich na formu- mam mozille 1.0 i po zainstalowaniu dodatków okno nagłówk w mailu wyświetla dużo niepotrzebnych informacji Jak to mam zlikwidować - np:
From: - Thu Jul 04 20:23:26 2002X-UIDL: 0000eb0c0023f09cX-Mozilla-Status: 0001X-Mozilla-Status2: 00000000Received: from usw-sf-sshgate.sourceforge.net ([216.136.171.253]:23778 "EHLO usw-sf-netmisc.sourceforge.net") by ps1.test.onet.pl with ESMTP id <S666213AbSGDSZz>; Thu, 4 Jul 2002 20:25:55 +0200Received: from usw-pr-web5-b.sourceforge.net ([10.5.1.35] helo=usw-pr-web5.sourceforge.net) by usw-sf-netmisc.sourceforge.net with esmtp (Exim 3.22 #1 (Debian)) id 17QBIg-0003r3-00 for <sobolek9@poczta.onet.pl>; Thu, 04 Jul 2002 11:25:54 -0700Received: from nobody by usw-pr-web5.sourceforge.net with local (Exim 3.22 #1 (Debian)) id 17QBIg-0004PD-00 for <sobolek9@poczta.onet.pl>; Thu, 04 Jul 2002 11:25:54 -0700From: <nobody@users.sourceforge.net>To: sobolek9@poczta.onet.plSubject: Hasło dla sobolX-Mailer: PHP/4.1.2Message-Id: <E17QBIg-0004PD-00@usw-pr-web5.sourceforge.net>Sender: nobody <nobody@users.sourceforge.net>Date: Thu, 04 Jul 2002 11:25:54 -0700Status: O
Nieporzebne informacje w nagłówku
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Re: Nieporzebne informacje w nagłówku
Przeglądarka: -
sobolek pisze:Witam wszystkich na formu- mam mozille 1.0 i po zainstalowaniu dodatków okno nagłówk w mailu wyświetla dużo niepotrzebnych informacji Jak to mam zlikwidować - np:
From: - Thu Jul 04 20:23:26 2002X-UIDL: 0000eb0c0023f09cX-Mozilla-Status: 0001X-Mozilla-Status2: 00000000Received: from .........................
To wszystko wyświetla się w pasku nagłówków czy w treści maili? A może przy przekazywaniu (Fwd)? Czy tak jednym ciągiem, jak podałeś, czy w osobnych liniach?
Jeśli w treści, to jest coś bardzo źle...
W pozostałych przypadkach spróbuj Widok -> Pokaż nagłówki -> Standardowe.
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Niektóre listy przy przesyłaniu dalej lub na inny adres są niepoprawnie dołączane do wiadomości i nagłówki oryginalnej wiadomości widoczne są w otrzymanym liście.
Chyba że dzieje się tak z każdym listem. Wtedy coś jest źle.
I pod warunkiem, że wyświetlanie wszystkich nagłówków jest wyłączone.
Chyba że dzieje się tak z każdym listem. Wtedy coś jest źle.
- pbartecki
- Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31
E2rd pisze:To wszystko wyświetla się w pasku nagłówków czy w treści maili? A może przy przekazywaniu (Fwd)? Czy tak jednym ciągiem, jak podałeś, czy w osobnych liniach?
Jeśli w treści, to jest coś bardzo źle...
W pozostałych przypadkach spróbuj Widok -> Pokaż nagłówki -> Standardowe.
Ja cos takiego mam i niestety jest to w tresci maili
Niby wszystko bylo pierwotnie prawidlowo, temat maila i jego nadawca sie zgadza, a jak na niego klikne, to mam ¨krzaczki¨ wewnatrz maila, ktory ma zazwyczaj po kilkadziesiat (do kilkuset) stron a jego tresc jest niczym innym, jak trescia innych maili, ktore tez nie sa ¨na swoich miejscach¨.
Jesli chodzi o to zjawisko, to juz zdarzylo mi sie to 2-krotnie (niestety ze wzgledu na waznosc maili, nie jestem w stanie tego nigdzie przeslac/zalaczyc). Moje podejrzenia dotycza jednego:
co jakis czas mozilla sama wlacza mi sie (z denerwujaca mnie opcja) porzadkowania folderow...
Ostatnio usunalem caly profil i utworzylem nowy i na razie nic nie zauwazylem (ale kto codziennie przeglada 100 starych postow
Jakies pomysly?
Moze jeszcze dodam, ze plik z poczta ma okolo 15MB i zawiera srednio okolo 120 maili
Jacek
- Jacek
- Z nami od: 01 lipca 2002, 22:20
Jacek pisze:Niby wszystko bylo pierwotnie prawidlowo, temat maila i jego nadawca sie zgadza, a jak na niego klikne, to mam ¨krzaczki¨ wewnatrz maila, ktory ma zazwyczaj po kilkadziesiat (do kilkuset) stron a jego tresc jest niczym innym, jak trescia innych maili, ktore tez nie sa ¨na swoich miejscach¨.
Faktycznie, takie zachowanie zdarzało mi się spotkać. Przeważnie na newsach, czytanych offline. (Takie newsy Mozilla wyciąga z lokalnego pliku o formacie takim samym jak dla poczty, więc pewnie występuje to i tu, i tu). Nagłówki zawsze były wyświetlane poprawnie, potem następowała treść postu właściwego - a potem:
From - <data>
<nagłówki następnego posta w pliku lokalnym>
<treść tego posta>
itd. kilka do kilkudziesięciu postów.
Po prostu Mozilla jakoś źle sobie zaznaczała koniec pierwotnego posta i szła w maliny przy czytaniu lokalnego pliku.
Ostatnio rzadziej to widuję przy 1.1a, ale to nic nie znaczy... Próbowałem to jakoś zreprodukować, np. skopiować lokalny plik newsów do Local Folders, ale po przeindeksowaniu wszystko było w porządku. Podejrzewam, że w przypadku poczty wystarczyłoby usunąć plik .msf dla tego folderu poczty, żeby po jego ponownym zindeksowaniu przez Mozillę wróciło wszystko do normy.
Sobolek, czy to o to Ci chodziło?
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite