MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

[PROBLEM] Firefox to nie firefox ?

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

[PROBLEM] Firefox to nie firefox ?

Postautor: parowax » 12 marca 2010, 05:28

Przeglądarka: 12345

Witam.

Otóż mam mały problem, kiedy chcę zainstalować jakikolwiek dodatek do FF ze strony addons.mozilla wyświetla mi się komunikat, abym pobrał i korzystał z firefoxa :o

SS ze strony addons:
http://img717.imageshack.us/img717/3900/65398778.jpg

Próbowałem już reinstalacji i korzystania z innych wersji FF, ale nic to nie daje.
parowax

Odp: [PROBLEM] Firefox to nie firefox ?

Postautor: Tomek » 12 marca 2010, 07:48

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.2) Gecko/20100207 Namoroka/3.6

Jesteś ofiarą swojej własnej niewiedzy . Bawiłeś się w zmianę UserAgenta, stąd strony nieprawidłowo rozpoznają twoją przeglądarkę. Twój Fx przedstawia się jako:
Kod: Zaznacz cały
Przeglądarka: 12345

więc strona z dodatkami chcąc ułatwić ci życie sugeruje instalację Fx.
Przywróć UA do stanu pierwotnego. Skoro sam zmieniałeś, to sam wiesz w jaki sposób (czy przez jakieś rozszerzenie czy przez zabawy w about:config z wpisami general.useragent - wystarczy zresetować zmienione).
Przy okazji - skąd ta moda na zmiany UserAgenta. Na którym forum podają takie rewelacje, bez podawania konsekwencji takich zabaw?
parowax pisze:Próbowałem już reinstalacji i korzystania z innych wersji FF, ale nic to nie daje.

To oczywiste - zmiany zapisane są w profilu, który nie ulega zmianie przy reinstalacjach. Wwiedziałbyś o tym, gdybyś stosował się do rad które podajemy przy zakładaniu wątku. I dawno już byś rozwiązał swój problem... ale po co, prawda?. Standardowa diagnostyka już w pierwszych krokach rozwiązałaby problem.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator

Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Postautor: Parowax » 12 marca 2010, 08:49

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6 (.NET CLR 3.5.30729)

Dzięki, zresetowanie tych ustawień pomogło.
Szczerze to nic tam nie ruszałem, ale spoko, ważne że działa.
Parowax

Postautor: Tomek » 12 marca 2010, 09:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.2) Gecko/20100207 Namoroka/3.6

Parowax pisze:Szczerze to nic tam nie ruszałem

No to b. dziwne... raczej UA samo się nie zmienia...A programy (np. do omijania limitów na megaupload) inaczej to robią.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator

Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Postautor: Parowax » 12 marca 2010, 16:44

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6 (.NET CLR 3.5.30729)

Jak sprawdzałem miałem tam pozmieniane niektóre linijki od motywu, który kiedyś ściągnąłem z innej strony niż addons i od dodatku modyfikującego wygląd gmail.
Parowax

Wróć do Przeglądarka Firefox