otwieranie linków za pomocą własnego programu
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
otwieranie linków za pomocą własnego programu
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1.8) Gecko/20100202 Firefox/3.5.8 (.NET CLR 3.5.30729)
Witam, kompletnie nie znam się na pisaniu pluginów rozszerzeń do Firefoxa, i jako kompletny amator potrzebuję wtyczki rozszerzenia, która:
W sytuacji gdy klikniemy na jakikolwiek link prawym przyciskiem myszy, w popupmenu miałaby być dodatkowa opcja - "Pobierz", i po wybraniu tej opcji, link miałbybyć otworzony za pomocą mojego programu, (można założyć, że będzie się znajdował w stałym miejscu np w Program Files) ewentualnie jeżeli jest taka możliwość, w rejestrze w odpowiednim kluczu będzie się znajdować wpis odnośnie jego położenia.
Domyślam się, że wykonanie takiego wtyczki rozszerzenia jest dla większości osób kwestią 15 minut, a ja przez pół godziny będę szukał programu i dokumentacji, który pozwoli mi na spróbowanie stworzenia takowego wtyczki rozszerzenia.
Czy ktoś by się podjął stworzenia czegoś takiego?
//wtyczka (plugin) a rozszerzenie (extension) to 2 zupełnie inne rzeczy
tomasiek
W sytuacji gdy klikniemy na jakikolwiek link prawym przyciskiem myszy, w popupmenu miałaby być dodatkowa opcja - "Pobierz", i po wybraniu tej opcji, link miałbybyć otworzony za pomocą mojego programu, (można założyć, że będzie się znajdował w stałym miejscu np w Program Files) ewentualnie jeżeli jest taka możliwość, w rejestrze w odpowiednim kluczu będzie się znajdować wpis odnośnie jego położenia.
Domyślam się, że wykonanie takiego wtyczki rozszerzenia jest dla większości osób kwestią 15 minut, a ja przez pół godziny będę szukał programu i dokumentacji, który pozwoli mi na spróbowanie stworzenia takowego wtyczki rozszerzenia.
Czy ktoś by się podjął stworzenia czegoś takiego?
//wtyczka (plugin) a rozszerzenie (extension) to 2 zupełnie inne rzeczy
tomasiek
- Huher
Odp: otwieranie linków za pomocą własnego programu
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6
A Launchy z http://addons.mozilla.org nie sprawdzi się?
- zitto
- Z nami od: 13 listopada 2008, 13:24
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.3a3pre) Gecko/20100306 Minefield/3.7a3pre
Jeśli to ma pobierać i otwierać za pomocą zewnętrznego programu to FlashGot sprawdzi się chyba najlepiej. Z menu kontekstowym Firefoksa można robić cuda: od dodania wyszukiwarek, poprzez automatyczne tłumaczenie zaznaczenia, na rozszerzaniu opcji pobierania skończywszy.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
- Grzegorz
- Moderator
- Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6 (.NET CLR 3.5.30729)
Tomasiek sorki, nie wiedziałem o tym
Chodzi poprostu o to, że mam program do ściągania, i chcę, by po wybraniu odpowiedniej opcji z popupmenu (przez kliknięcie PPM) móc wybrać odpowiednią opcję i ten link zostałby otworzony za pomocą tego programu.
Tak jak to robi flashget, tylko żeby to nie trafiało do flashgeta tylko do mojego programu. Launchy jest dobrym programem, tylko nie mogę sobie poradzić z jego konfiguracją, wstawiam plik xml taki jak nakazują na stronie domowej, ale to absolutnie nic nie zmienia. (jeżeli to coś zmienia, to mam OS Vista)
Chodzi poprostu o to, że mam program do ściągania, i chcę, by po wybraniu odpowiedniej opcji z popupmenu (przez kliknięcie PPM) móc wybrać odpowiednią opcję i ten link zostałby otworzony za pomocą tego programu.
Tak jak to robi flashget, tylko żeby to nie trafiało do flashgeta tylko do mojego programu. Launchy jest dobrym programem, tylko nie mogę sobie poradzić z jego konfiguracją, wstawiam plik xml taki jak nakazują na stronie domowej, ale to absolutnie nic nie zmienia. (jeżeli to coś zmienia, to mam OS Vista)
- Huher
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1.8) Gecko/20100202 Firefox/3.5.8 (.NET CLR 3.5.30729)
Tylko nie myl FlashGeta ("program do pobierania") z FlashGotem (rozszerzeniem umożliwiającym dodanie do FF obsługi zewnętrznych programów do pobierania) - bo mam wrażenie, że je właśnie pomieszałeś... 
- Mirek
- Moderator
- Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37
• Strona 1 z 1
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa