Jak korzystać z session managera?
Moderator: Pomocy?!
Jak korzystać z session managera?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3
Problem polega na tym, że w menu Narzędzia -> Menadżer sesji wszystkie opcje od "Wczytaj sesję" do "Sesje grupy" są opcjami wygaszonymi / nieaktywnymi. Dodatkowo przy zamykaniu FF [różnymi sposobami] "nikt" się mnie nie pyta czy zapisać sesję. Po ponownym uruchomieniu FF mam tylko pustą kartę, poprzednio otwarte zakładki nie wracają. Zmiany ustawień w "Menadżer sesji - ustawienia" nic nie dają. Jak było tak jest... Szczerze mówiąc nie mam pomysłów z jakiego powodu tak się dzieje. Sam dodatek bardzo by mi się jednak przydał... Wersja FF to 3.6.3.
Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.
- FINGeeR
Odp: Jak korzystać z session managera?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3
1. Jeśli używasz równolegle rozszerzenia o podobnej funkcjonalności, to zdecyduj się na jedno.
2. Jeśli używałeś a już nie używasz, to możliwe, że ono wprowadziło jakieś zmiany w ustawieniach Firefoksa, które blokują poprawne działanie Session Managera.
3. Inne rozszerzenie może wpływać na poprawność działania tego.
4. Wyczyść pamięć podręczną, przywróć ustawienia domyślne Firefoksa... Wykonaj uważnie Standardową diagnostykę pamiętając o utworzeniu kopii bezpieczeństwa. Jeśli błąd jest w profilu a wykonasz kopię jego całego, to problemy zostaną przeniesione na nowy. Najbezpieczniej jest zachować tylko zakładki i hasła, ewentualnie historię stron jeśli bardzo na niej zależy. Rozszerzenia sugerowałbym zainstalować ponownie po utworzeniu nowego profilu.
- zitto
- Z nami od: 13 listopada 2008, 13:24
zitto pisze:1. Jeśli używasz równolegle rozszerzenia o podobnej funkcjonalności, to zdecyduj się na jedno.
Nie używam
zitto pisze:2. Jeśli używałeś a już nie używasz, to możliwe, że ono wprowadziło jakieś zmiany w ustawieniach Firefoksa, które blokują poprawne działanie Session Managera.
Nie używałe wcześniej nic podobnego. Jest to świeża instalacja FF na nowym kompie.
zitto pisze:3. Inne rozszerzenie może wpływać na poprawność działania tego.
Jest oprócz tego jeszcze Java Console, Java Quick Starter i Fast Dial. Kombinowałem z wyłączaniem ich, ale efektu brak
zitto pisze:4. Wyczyść pamięć podręczną, przywróć ustawienia domyślne Firefoksa... Wykonaj uważnie Standardową diagnostykę
Próbowałem, również nic. Trudno, jutro wrzucę od nowa całego FF i się zobaczy.
Dzięki za próbę pomocy.
- Gość
- FINGeeR
Gość pisze:zitto pisze:4. Wyczyść pamięć podręczną, przywróć ustawienia domyślne Firefoksa... Wykonaj uważnie Standardową diagnostykę
Próbowałem, również nic. Trudno, jutro wrzucę od nowa całego FF i się zobaczy.
Dzięki za próbę pomocy.
Wrzucenie na nowo całego Fx (nie ma czegoś takiego jak FF) to jeden z podstawowych elementów Standardowej Diagnostyki.
- Tomek
- Moderator
- Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
tomasiek pisze:...nie ma czegoś takiego jak FF...
A to ciekawe... Po wpisaniu w google tych liter "ff" jako pierwszy link w wynikach wyszukiwania pojawia się właśnie strona dotycząca Firefox'a. Po wpisaniu fx nic o firefoxie nie można się dowiedzieć.
Uwielbiam, jak ktoś zabiera głos tylko po to aby wtrącić swoje trzy grosze, nic to natomiast nie zmienia w dyskusji i o krok nie przybliża do rozwiązania problemu.
Ponowna instalacja FF nic nie dała. Po dołożeniu dodatku problem występuje nadal...
Jestem zmuszony przejść na operę
- FINGeeR
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.9.2.3) Gecko/20100402 Firefox/3.6.3
Co do skrótu ff - twórcy Fx uważają że ten skrót jest poprawny i jako tako staramy się go stosować na forum. Jakbyś nie zauważył uwaga była w nawiasie. A moje 3 grosze dotyczyły nieścisłości dot. SD.
- Tomek
- Moderator
- Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa