MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

TLEN: Serwer poczty wychodzącej wymaga uwierzytelnienia.

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Postautor: emiflo » 22 sierpnia 2007, 20:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.6) Gecko/20070725 Firefox/2.0.0.6

barteq76 jesteś WIELKI !!!!!
Dziękuję za pomoc, bo informacji , których ty udzieliłeś nigdzie nie mogłam znaleźć . Teraz moje konto działa :)
Duże buziaki
emiflo

Postautor: Gość » 04 listopada 2007, 23:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.9) Gecko/20071025 Firefox/2.0.0.9

Mam pytanie wyszlo mi coś takiego
Wystąpił błąd podczas wysyłania wiadomości. Serwer pocztowy wysłał nieprawidłowe dane

Następnie:

Wysyłanie wiadomości nie powiodło się ponieważ połączenie z serwerem poczty wychodzącej SMTP (tutaj moj adres) Było inemożliwe. Serwer może być niedostępny lub może odrzucac połączenia. Należy spprawdzić poprawnośc ustawień serwera poczty wychodzącej w Konfiguracji kont a następnie sprobowac ponownie lub skontaktować się z administratorem sieci.

No właśnie wiadomości mi przychodzą..A nie moge wysyłać....Co jest nie tak wszystko mam wpisane dobrze( chyba)...Czekam na pomoc..
Gość

Postautor: Gość » 06 listopada 2007, 10:00

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.9) Gecko/20071025 Firefox/2.0.0.9

Czy odpisze mi ktoś???
Gość

Postautor: Tomek » 06 listopada 2007, 10:51

no zgadujemy że coś chyba masz nieprawidłowo ustawione... ale co? ciężko zgadnąć - nie da się coś włamać na twój komp...
Sprecyzuj swoje pytanie - podaj jakie masz ustawienia.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator

Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Re: Konfiguracja kuriera poczty

Postautor: Gość » 24 listopada 2007, 20:19

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.12) Gecko/20070508 Firefox/1.5.0.12

barteq76 pisze:Nie wiem jak pisać nowe posty tak żeby były widoczne pod poprzednimi w wybranym temacie, więc wybrałem [odpowiedz chociaż mam pytania]

Bez problemu skonfigurawałem konto na wp.pl
-serwer POP: pop3.wp.pl ;port 110 można ustwić SSL port 995 też działa
-serwer SMTP: smtp.wp.pl ; port 25

Bez problemu skonfigurawałem konto na o2.pl
-serwer POP: poczta o2.pl ;port 110 można ustwić SSL port 995 też działa
-serwer SMTP: poczta o2.pl

Bez problemu skonfigurawałem konto na interia.pl
-serwer POP: poczta.interia.pl;port 110, można ustwić SSL port 995 też działa
-serwer SMTP: poczta.interia.pl; port 25

Ale do neostrady to już czuje bezsilność
- -serwer POP: poczta.neostrada.pl ; port 110 i nic _/* !Authetication failed
- -serwer SMTP: poczta.neostrada.pl ; port 25 i nic _/* ! Authetication failed
Zarówno przy prubie wysyłania poczty jak i pruby pobierania następuje nawiązanie połaczenia z serwerem neostrady, a następnie ten komunikat
> Odpowiedz serwera. Authetication failed.

Wielokrotnie kasowałem konto i tworzyłem je na nowo w kurierze poczty
upewniłem się że chasło wpisywane przez zemnie jast prawidłowe. Bez rezultatów. !
Jako ciekawostkę podam że outloock expres zachwuje się bardzo podobnie: po prubie uwirzytelnienia użytkownika połaczenie zostaje odrzucone.
Dostęp do konta mam jedynie za pomocą WebMail-
Ale to mnie nie sdysfakcjonuje. Bardzo zależy mi na obsłudze konta w neostradzie bo tylko tam mam własną domenę.
Dzwoniłem do biura obsługi klijenta> Facet z obsługi twierdzi że to wina systemu XP - czy to jest możliwe? Jeżeli tak to gdzie szukać problemu?

PROSZĘ O POMOC

A ile czasu masz windowsa na kompie?
Gość

Re: thunderbird

Postautor: sebqx » 15 października 2008, 08:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

walcze z tym samym
sebqx

problem z pocztą wychodzącą smtp.wp.pl

Postautor: Gość » 04 stycznia 2009, 21:20

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.4) Gecko/2008102920 Firefox/3.0.4

Mam jak mi się zdaje dobrze skonfigurowaną pocztę WP. Ale nie mogę wysyłać poczty na inne serwery niż WP :( dostaję komunikat

Obrazek

moja konfiguracja to:

Obrazek

Proszę o pomoc, mam w MT skonfigurowane drugie konto na O2 i tam nie mam problemów z wysyłaniem na żaden serwer.
Gość

problem z pocztą wychodzącą smtp.wp.pl

Postautor: Gość » 04 stycznia 2009, 21:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.4) Gecko/2008102920 Firefox/3.0.4

Mam jak mi się zdaje dobrze skonfigurowaną pocztę WP. Ale nie mogę wysyłać poczty na inne serwery niż WP :( dostaję komunikat

Obrazek

moja konfiguracja to:

Obrazek

Proszę o pomoc, mam w MT skonfigurowane drugie konto na O2 i tam nie mam problemów z wysyłaniem na żaden serwer.
Gość

Konfiguracja konta

Postautor: Anuuusia » 14 stycznia 2009, 22:26

Przeglądarka: Opera/9.62 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1

metmily pisze:Proszę o pomoc mam taki sam problem brak możliwości wysyłania wiadomości mam skrzynkę na o2 probowałem każdej z waszych porad ale nic nie daje się zrobić wyskakuje powiadomienie.

Podczas wysyłania wiadomości wystąpił błąd: połączenie z serwerem SMTP smtp.poczta.o2.pl było niemożliwe.Serwer może być wyłączony lub żle skonfigurowany.Należy sprawdzić poprawność ustawień serwera poczty wychodzącej w konfiguracji kont a następnie spróbować ponownie.

Prosze o pomoc metmily@o2.pl

U mnie robi się to samo odbiera super ale wysyłac nei chce juz probowałam wszystkich sposobow ktore opisaliscie nawet swoje poysly probowałam i NIC ...juz nie wiem co robic...pomocy:)
Anuuusia

Postautor: Gość » 19 stycznia 2009, 09:40

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1

http://pomoc.o2.pl/poczta/programy/thunderbird.html to jest link do pomocy a konkretnie do instrukcji tworzenia konta w Thunderbird. nawet dziecko zrozumie.:) udało się :D
Gość

Odp: TLEN: Serwer poczty wychodzącej wymaga uwierzytelnienia

Postautor: iblis » 09 maja 2010, 20:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3 (.NET CLR 3.5.30729)

Musicie zmienić port SMTP z 25 np. na 587

TPSA zblokowala port 25 w grudniu 29 bo duzo spamu szlo przez niego
iblis

Postautor: kiszony » 04 lipca 2010, 21:14

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.6) Gecko/20100625 Firefox/3.6.6

Witam,
Piszę jeśli ktoś ma problem z ustawieniem Poczty Onet.
Robiłem wszystko gdzie co wyczytałem zmieniałem porty,szyfrowania już miałem się poddać, od niechcenia już ostatni raz wpisywałem pop3 i smtp i w nazwa użytkownika i użytkownik wpisałem adres Mailowy a nie tak jak wcześniej pisałem sam nick bądź moje dane:).Wystarczy wszędzie wpisać adres mailowy np. pupa@autograf.pl, a wszędzie wpisywać standardowe ustawienia czyli : pop3.poczta.onet.pl oraz smpt.poczta.onet.pl .
Jeśli komuś nie pomagały rożne instrukcję wpiszcie sobie wszędzie tak jak pisałem adres mailowy oprócz ustawień poczy wych i przych.
kiszony

Postautor: Tomek » 05 lipca 2010, 06:41

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.6) Gecko/20100625 Firefox/3.6.6

kiszony pisze:Piszę jeśli ktoś ma problem z ustawieniem Poczty Onet.

w temacie dotyczącym poczty na o2.pl - żeby innym było łatwiej znaleźć.
kiszony pisze:eśli komuś nie pomagały rożne instrukcję wpiszcie sobie wszędzie tak jak pisałem adres mailowy oprócz ustawień poczy wych i przych.

Ale przecież adres mailowy jest potrzebny właśnie w ustawieniach poczty wchodzącej i wychodzącej...
kiszony pisze:Wystarczy wszędzie wpisać adres mailowy np. pupa@autograf.pl, a wszędzie wpisywać standardowe ustawienia czyli : pop3.poczta.onet.pl oraz smpt.poczta.onet.pl .

Czyli zgodnie z instrukcją na stronie onetu...
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator

Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Poprzednia

Wróć do Klient poczty Thunderbird