MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

FB 0.6.1 PL nie tworzy potrzebnych *.rdf :(

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

FB 0.6.1 PL nie tworzy potrzebnych *.rdf :(

Postautor: napcok » 04 sierpnia 2003, 18:39

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.5a) Gecko/20030730 Mozilla Firebird/0.6.1

Witam !
Jak wynika z paru ostatnich postów, kilka osób ma problemy z Fb 0.6.1 objawiające się niedziałającym paskiem zakładek, oraz brakiem wyszukiwarek itp..
Dzisiaj za namową lenrocka przyjrzałem się trochę bliżej temu problemowi.
Tzn. instalowałem Fb 0.6 oraz 0.6.1 na "czystym" profilu.
I okazuje się że Fb 0.6.1 PL nie tworzy kilku potrzebnych plików :
    localstore.rdf
    mimeTypes.rdf
    panels.rdf
    search.rdf
    cert8.db

Czyli pozostaje chyba instalować Fb 0.6 na kompach na których nie było wcześniej Firebirda, albo 0.6 i dopiero potem 0.6.1 :(
Ewentualnie czekać na poprawioną wersję ;)
Sam namówiłem kilka osób do zainstalowania 0.6.1 i trochę miałem, głupią minę jak się okazało, że nie wszystko działa :(

pozdrawiam
napcok

Z nami od: 10 czerwca 2002, 21:24

Postautor: Artsman » 04 sierpnia 2003, 19:23

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322)

DZiała, dziękuje bardzo.

Nie wiem dlaczego ale chyba kolejny bug, tylko tej strony czy firebirda?
Musze wysyłać posty na forum bo mi w fb alert wyskakuje że nie wpisano tekstu... why?

PS. Musiałem przed instalacją FB 0.6 usunąć ręcznie wszystkie katalogi z nazwą mozilla z dysku (documents a nd settings/ dane aplikacji/ mozilla etc)
Artsman

Postautor: Artmsman » 04 sierpnia 2003, 19:24

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322)

[quote="Artsman"]
Nie wiem dlaczego ale chyba kolejny bug, tylko tej strony czy firebirda?
Musze wysyłać posty na forum z -===IE===- bo mi w fb alert wyskakuje że nie wpisano tekstu... why?
quote]

tzn musze z IE 6.0 - miałem napisać
Artmsman

Re: FB 0.6.1 PL nie tworzy potrzebnych *.rdf :(

Postautor: Gość » 04 sierpnia 2003, 19:59

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; PL; rv:1.5a) Gecko/20030728 Mozilla Firebird/0.6.1

napcok pisze:Witam !
Jak wynika z paru ostatnich postów, kilka osób ma problemy z Fb 0.6.1 objawiające się niedziałającym paskiem zakładek, oraz brakiem wyszukiwarek itp..

Rzeczywiscie, w instalatorze jest blad i przy nowych profilach te dane nie sa prawidlowo odtworzone.
Na pewno zostanie poprawione w nastepnej wersji
Gość

Re: FB 0.6.1 PL nie tworzy potrzebnych *.rdf :(

Postautor: pbartecki » 04 sierpnia 2003, 23:51

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; PL; rv:1.5a) Gecko/20030728 Mozilla Firebird/0.6.1

napcok pisze:Witam !

Firebird i stabilne wydania MozilliPL będą publikowane na glownej stronie z pewnym okresem przejściowym, podczas którego chcielibyśmy wychwycić i ew poprawić problemy, właściwe naszej dystrybucji (np. często pojawiające sie problemy niezgodności różnych wersji dodatków).

Poprawione wydanie Firebirda powinno wkrótce zostac udostepnione na naszym serwerze (http://mozillapl.org/pobierz)
pbartecki

Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31

Wróć do Przeglądarka Firefox