MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Thunderbird nie wysyła poczty....

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Odp: Thunderbird nie wysyła poczty....

Postautor: slawulko » 15 października 2011, 14:37

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:7.0.1) Gecko/20100101 Firefox/7.0.1

sprawdźcie, czy problem nie leży w programie antywirusowym.
U siebie mam Avast i odhaczenie skanowania poczty wychodzącej i przychodzącej załatwiło problemy.
slawulko

Z nami od: 15 października 2011, 13:52

Postautor: bartbe » 12 listopada 2011, 19:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (compatible; MSIE 9.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/5.0)

...Tomku?! nadal brak pomysłu? :)
bartbe

Postautor: Grzegorz » 18 listopada 2011, 18:10

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.9.2.9) Gecko/20110412 CentOS/3.6.9-2.el6.centos Firefox/3.6.9

Jeśli przy próbie wysyłania poczty pojawia się komunikat o błędzie, zakończony napisem Relay Access Denied to znaczy, że w programie pocztowym nie jest ustawiona opcja Serwer poczty wychodzącej wymaga uwierzytelnienia.

Sprawdźcie czy port i metoda szyforwania połączenia są skonfigurowane wg zaleceń dostawcy. Przykładowa instrukcja - http://netwiki.il.pw.edu.pl/index.php/B ... Thuderbird
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator

Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Postautor: Tofinsky » 28 listopada 2011, 10:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:6.0) Gecko/20100101 Firefox/6.0

Witam.
Czy mógłby mi ktoś szybko pomóc?
Zakładałam pocztę przy pomocy osoby trzeciej.
Miałam wysyłać wiadomości z szablonem.
Wiadomość dochodziła więc nie było problemu.
Teraz chciałam założyć nowe konto i się pojawił.
Okazało się ,że nie mogę wysyłać "normalnych" wiadomości z obydwóch kont. Mam je zapisane w folderze wysłane ,ale ich nie odbieram. Natomiast wiadomości wysyłane z folderu "szablon" dochodzą!
Usunęłam na razie to drugie konto i postanowiłam naprawić chociaż to pierwsze.
Nie wiem czemu szablon wysyła i dochodzi , a zwykła wiadomość nie. Sytuacja jest taka ,że pierwsze konto jest założone do indywidualnej poczty , ponieważ firma ma prywatną stronę , natomiast drugie jest w o2.
Tofinsky

Z nami od: 28 listopada 2011, 09:52

Postautor: Wiktoria » 11 marca 2012, 18:37

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/535.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/17.0.963.56 Safari/535.11

Ja z kolei mam problem z wysyłaniem wiadomości z konta założonego na yahoo.com/ Wyskakuje taki komunikat:
"Podczas wysyłania poczty wystąpił błąd. Odpowiedź serwera: Transaction failed : Cannot send message due to possible abuse; please visit http://postmaster.yahoo.com/abuse_smtp.html for more information. Sprawdź wiadomość, a następnie ponów próbę."

Dodam, że nie jestem spamerem, problem pojawia się nawet przy zwykłych wiadomościach, bez załączników :)

Ustawienia serwerów są w porządku, nie bardzo mam pomysł, co z tym zrobić... Będę wdzięczna za pomoc:)
Wiktoria

Postautor: olala78 » 21 lipca 2014, 22:01

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/35.0.1916.153 Safari/537.36

Witam
Ja też od pewnego czasu nie mogę wysyłać wiadomości z kilku kont (ale nie ze wszystkich), pojawia mi się następujący komunikat:
Wysyłanie wiadomości nie powiodło się.
Wysyłanie wiadomości nie powiodło się, ponieważ upłynął limit czasu połączenia z serwerem SMTP http://www.poczta.fm. Należy spróbować ponownie lub skontaktować się z administratorem sieci.
olala78

Postautor: Roqua » 01 października 2014, 07:49

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/37.0.2062.124 Safari/537.36

Witam wszystkich,

Miałem ten sam problem. Thunderbird nie wysyłał poczty mimo, iż antywirus nie blokował poczty wychodzącej, porty się zgadzały, nazwa użytkownika też. Podczas wysyłania pojawiało się okienko z komunikatem Status: dołączanie... a pasek postępu był w pełni "naładowany". Dodatkowo nie mogłem zapisywać szkiców. Poczta przychodząca była odbierana prawidłowo. Próbowałem wszystkich sposobów z powyższych odpowiedzi ale żaden nie pomógł. W końcu podczas licznych restartów poczty wszedłem w zakładkę "wysłane". Zaczęło "pobierać" mi wiadomości wysłane i po tym spróbowałem wysłać kolejną. Pojawiło się okienko z prośbą o wpisanie hasła serwera smtp.wp.pl (wcześniej nie pojawiał się ten komunikat). Po wpisaniu hasła wiadomość została wysłana i zapisana w pozycjach wysłanych. Od tego momentu mam możliwość wysyłania poczty. Nie jestem w stanie stwierdzić, co było przyczyną i czy to co napisałem powyżej pomogło, ale mam nadzieję, że to będzie jakaś wskazówka dla osób bardziej ogarniętych w tym niż ja, które być może pomogą innym.
Pozdrawiam
Roqua

Postautor: ancafe » 23 grudnia 2014, 10:19

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/39.0.2171.95 Safari/537.36

Też mam problem otóż przy próbie wysłania wiadomości wciąż pojawia się komunikat "Dołanczanie"
Sprawdzałam ustawienia poczty wcześniejszy post też nie pomógł :((((
ancafe

Postautor: dexter » 23 grudnia 2014, 10:26

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:37.0) Gecko/20100101 Firefox/37.0

"Dołanczanie"??? Mam nadzieję, że osoba z ekipy tłumaczącej jakoś to skomentuje...
dexter
Moderator

Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Postautor: ancafe » 23 grudnia 2014, 10:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/39.0.2171.95 Safari/537.36

Przepraszam za literówkę :) "Dołączanie.." Pomocy :)
ancafe

Postautor: ZOLTAR » 12 listopada 2015, 19:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:42.0) Gecko/20100101 Firefox/42.0

Witam, natrafiłem na ten sam problem jak wyżej na kompie kolegi, po ustawieniu wszystkiego jak trzeba (thunderbird sam ustawia pocztę prawidłowo), wyłączyłem systemową zaporę w dindowsie, i normalnie poszło bez problemów. Nie próbowałem z dodawaniem thunderbirda do wyjątków w zaporze bo u siebie mam zaporę wyłączoną cały czas od kiedy powstał dindows i poczta śmiga jak tralala. Kto już pozmieniał ręcznie ustawienia portów i protokołów we właściwościach profilu to na stronie operatora poczty widnieją podpowiedzi jakie cyferki i gdzie powpisywać
ZOLTAR

Poprzednia

Wróć do Klient poczty Thunderbird