Nie dochodza mi wiadomosci na poczte
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Nie dochodza mi wiadomosci na poczte
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1
Dochodza mi tylko wiadomosci od znajomych linki z allegro fotki maxiora lub innych nie dochodza juz probowalam tylu rzeczy ze juz opadam z sil juz mnie zaczynaja nerwy brac niech mi ktos pomoze czy to zle skonfigurowane ustawienia czy co? Mam przegladarke mozilla 2.0 PL. Niech mi ktos pomoze 
- Sandra96
Re: Nie dochodza mi wiadomosci na poczte
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1
Sandra96 pisze:czy to zle skonfigurowane ustawienia czy co?
Jeśli nie dochodzą na konto (na serwerze - sprawdź przez stronę webmailową), to na pewno nie ma z tym nic wspólnego klient pocztowy.
Przyczyn może być wiele. A właściwie wiele odmian polityki antyspamowej poszczególnych serwerów. Np. jeśli masz konto na gazeta.pl - ichnia ochrona przez SPF może się okazać zbyt restrykcyjna... W innym przypadku, jeśli serwer nadawcy jest na czarnej liście, to właściwie żaden serwer nie przyjmie listu od niego. Itd. w różnych wariantach...
Jeśli natomiast na webmailu widzisz, że te listy są - to sprawdź u siebie filtry.
EDIT: Ty nawet nie napisałaś nic o kliencie pocztowym, a piszesz w dziale nie dotyczącym Firefoxa (ani Thunderbirda)... Ech, precyzja...
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi 
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Odp: Nie dochodza mi wiadomosci na poczte
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:19.0) Gecko/20100101 Firefox/19.0
Mam podobny problem mianowicie posiadam 2 komputery z Thunderbird i jak otworzę skrzynkę pocztową na laptopie to widzę nowe wiadomości ,a jak otworzę później e-mail na komputerze to już nie widzę tych wiadomości które są na laptopie. Działa to też na odwrót czyli jak otworzę na komputerze stacjonarnym skrzynkę pocztową to na laptopie już nie zobaczę nowych wiadomości. Może ktoś wie jak to naprawić?
- zamurowany
- Z nami od: 31 marca 2013, 23:09
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:21.0) Gecko/20130322 Firefox/21.0
@zamurowany,
1. Ten dział dotyczy Seamonkey.
2. Nie jest to związane z twoim programem pocztowym, a z dostawcą skrzynki pocztowej.
1. Ten dział dotyczy Seamonkey.
2. Nie jest to związane z twoim programem pocztowym, a z dostawcą skrzynki pocztowej.
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:19.0) Gecko/20100101 SeaMonkey/2.16.2
dexter pisze:2. Nie jest to związane z twoim programem pocztowym, a z dostawcą skrzynki pocztowej.
Raczej we właściwościach konta klienta poczty nie zaznaczono opcji "Pozostaw kopię wiadomości na serwerze"...
Genuine Lifelike Individual
- GLI
- Z nami od: 15 maja 2003, 10:38
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite