Jestem nowym użytkownikiem FF więc przywitać się chce na początku - Witajcie!
Jestem zmuszony do przesiadki na Firefoxa; poprzednio była to Opera.
Soft który ma ze sobą współgrać:
- Firefox v29.0 [FF]
- KeeFox v1.3.1 [KF]
- KeePass v2.24 [KP]
1. Przekonwertowałem hasła z Opery do postaci zrozumiałej dla KP v1. Potem import tego do KP v2. Hasła są, wszystko się zgadza, jednym słowem OK.
2. Do FF dodałem wtyczkę KF która to ma łączyć działanie FF z KP.
3. Niby wszystko jest ok jednak wchodząc na stronę gdzie chcę się zalogować, chcąc wpisać user i pass, rubryki są puste, a KF milczy nic nie podpowiadając. Gdy user i pass wpiszę ręcznie, to KF chce zapisać to co wpisałem jako nowe dane do bazy KP.
4. Próbowałem odinstalować KF i KP, nawet FF skasowałem i zainstalowałem wszystko od nowa i... nie działa.
Jak to zmusić do współpracy? Dodam, że FF to dla mnie (na razie) czarna magia bo nigdy z nim nie miałem do czynienia.
A może jest jakaś inna lepsza alternatywa z hasłami? Słyszałem coś o LastPass, ale pytanie: gdzie są w LastPass zapisywane hasła? Na moim dysku czy gdzieś w chmurze/serwerze?
[Firefox+KeeFox+KeePass] - Jak to zestroić?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
[Firefox+KeeFox+KeePass] - Jak to zestroić?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/34.0.1847.132 Safari/537.36 OPR/21.0.1432.57
- Brytan
- Z nami od: 09 maja 2014, 07:03
Odp: [Firefox+KeeFox+KeePass] - Jak to zestroić?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:32.0) Gecko/20100101 Firefox/32.0
Kiedyś próbowałem to ze sobą pożenić, koniec końców zamiast KeeFox użyłem PassIFox.
Poczytaj też viewtopic.php?f=15&t=45928
Poczytaj też viewtopic.php?f=15&t=45928
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
- Grzegorz
- Moderator
- Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33
Odp: [Firefox+KeeFox+KeePass] - Jak to zestroić?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:29.0) Gecko/20100101 Firefox/29.0
Dziękuję za odpowiedź.
Udało mi się to zgrać. Powodem dla którego to nie chciało zadziałać, było wyłączenie w opcjach FF "zapamiętywania haseł". Tym samym wtyczka KeeFox nie mogła zintegrować KP z FF. Po włączeniu zapisane zostało jedno jakieś unikalne hasło do połączenia obu programów ze sobą. Pozostałe zapisywane są nie w FF tylko już w bazie KP. Gdyby wywiało mi to unikalne hasło, KF stworzy nowe i znów będzie działać.
W sumie problem był banalny, ale dopiero parę godzin ślęczenia i kombinowania naprowadziło mnie na rozwiązanie problemu.
A w ogóle to FF zaczyna mi się podobać; oby tak dalej.
Udało mi się to zgrać. Powodem dla którego to nie chciało zadziałać, było wyłączenie w opcjach FF "zapamiętywania haseł". Tym samym wtyczka KeeFox nie mogła zintegrować KP z FF. Po włączeniu zapisane zostało jedno jakieś unikalne hasło do połączenia obu programów ze sobą. Pozostałe zapisywane są nie w FF tylko już w bazie KP. Gdyby wywiało mi to unikalne hasło, KF stworzy nowe i znów będzie działać.
W sumie problem był banalny, ale dopiero parę godzin ślęczenia i kombinowania naprowadziło mnie na rozwiązanie problemu.
A w ogóle to FF zaczyna mi się podobać; oby tak dalej.
- Brytan
- Z nami od: 09 maja 2014, 07:03
• Strona 1 z 1
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa