MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

O to przykład jak łatwo zniechęcić użytkowników Firefoxa do

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

O to przykład jak łatwo zniechęcić użytkowników Firefoxa do

Postautor: AMF » 12 maja 2014, 20:39

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:11.0) Gecko/20100101 Firefox/11.0 CometBird/11.0

Witam,

Nie wiem kto zarządził by w Mozilli Firefoxie dać uboższy interfejs i poukrywać większość okien ale widać kolejna firma dostała w łapę, to samo było z bankiem Alior Sync, był najlepszym bankiem w Polsce i sprzedał swój szyld najgorszej sieci komórkowej w Polsce, z czego stracił zaufanie klientów i duża liczba klientów będzie teraz odchodzić do innych banków z podobnymi ofertami do Alior Synca i teraz widzę to samo stanie się z Mozillą Firefox, była to moja przeglądarka numer 1!, a teraz nowy interfejs wydaje mi się tak archaiczny, tak ubogi, tak większość ikon w nim poukrywanych że przeszedłem na inną przeglądarkę który ma stary interfejs Mozilli Firefox a nazywa się ta przeglądarka CometBird, gorąco Ją polecam, jest znacznie szybsza od Firefoxa i nie jest tak uboga jak nowa wersja Mozilli.
Dlaczego piszę ten post reklamacyjny?, ponieważ mam już dość tego jak firmy z długim dobrym stażem sprzedają się! lub strzelają sobie w stopę i zniechęcają klientów lub użytkowników do dalszego działania na ich oprogramowaniu/ produktu.

Tak że żegnaj płonący lisku :) witaj Ptasia kometo! xD
AMF

Odp: O to przykład jak łatwo zniechęcić użytkowników Firefox

Postautor: Garu » 12 maja 2014, 22:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0

AMF - pisz za siebie. Rzucasz hasła ogólne, zbyt ogólne, żeby zniechęcać ludzi.

CometBird, to taki ulepszony Firefox z wersji... naście. Minęło już dwa lata od ostatniego wydania. Brak mu czytnika pdf. Poza tym chodzi lekko, oprócz tego, że trzeba samemu czyścić sobie historię, bo żaden ccleaner, odkurzacz, czy jetclean go nie czyści. Chyba, że ktoś potrafi dodać cometbird do listy czyszczenia odkurzaczem. Niezauważalnie szybszy. Długo testowałem na nim dodatki do Firefoxa. Cóż, zapewnia już nieaktualny poziom bezpieczeństwa. Lżejszy przy otwieraniu wielu kart.
Firefox jest wygodniejszy. Nie pasuje wersja 29, to można zaktualizować z powrotem do wersji 28.
Moje słowa starzeją się ze mną i prowadzą do ściany.
Garu

Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55

Postautor: AMF » 12 maja 2014, 22:20

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:11.0) Gecko/20100101 Firefox/11.0 CometBird/11.0

Garu, a jak to zrobić?, bo jak instaluje Mozille Firefox 28, to mi automatycznie pobiera 29 :/
AMF

Postautor: Gość » 12 maja 2014, 22:30

Pobierz sobie z stąd i zainstaluj... 15-Mar-2014 09:41 25M

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/28.0/win32/pl/
Gość

Postautor: Garu » 12 maja 2014, 23:01

AMF -
Znajduje się potrzebną wersję Firefoxa. Pobierz z powyższego podanego linka ten setup exe 25MB. Uruchom.
W kreatorze wybiera się instalacja użytkownika, odznacza potem instalację usługi utrzymania i kolejno w kreatorze będzie opcja zaktualizuj. No i zainstaluje się stara wersja.

Po zainstalowaniu, trzeba w trybie szybkim, wskazanym przy łapaniu pcheł, klikać w narzędzia, opcje, zaawansowane, aktualizacja i od razu zaznacza się "Nie sprawdzaj dostępności aktualizacji przeglądarki", a przy okazji, odznaczyć sprawdzanie dostępności aktualizacji wyszukiwarki. Też niepotrzebny zamuł.
Moje słowa starzeją się ze mną i prowadzą do ściany.
Garu

Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55

Postautor: _Puma_ » 13 maja 2014, 09:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:32.0) Gecko/20100101 Firefox/32.0

Zobacz jak to zrobiła "opera" to dopiero zobaczysz co to znaczy zubożyć przeglądarkę ;)
_Puma_

Z nami od: 31 października 2005, 19:34

Postautor: AMF » 13 maja 2014, 13:58

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0

Dzięki wszystkim za pomoc, działa MF 28 :), właśnie w tym roku testowałem inne przeglądarki, ale żadna mi nie przypasowała tak jak Mozilla Firefox :P
AMF

Wróć do Przeglądarka Firefox