MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Problem z YouTube i innymi odtwarzaczami

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Problem z YouTube i innymi odtwarzaczami

Postautor: dj77 » 24 października 2014, 17:35

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:33.0) Gecko/20100101 Firefox/33.0

Witajcie.
Od 2 dni mam problem z odtwarzaniem video na YouTube, a także na innych platformach.
Mam wrażenie, że może to mieć jakiś związek z Flash Playerem, chociaż nie update'owałem go w tym okresie, więc nie wiem skąd tak nagle te błędy.

Próbowałem już zrobić downgrade Flasha do wersji 14, ale nic to nie dało.
Wszystko wróciło do względnej normalności w 2 przypadkach:
-odinstalowałem całkowicie Flash Player i filmiki śmigały na wtyczce nVidia 3D Vision
-odinstalowałem i ponownie zainstalowałem FP w wersji 15. Wtedy działało do czasu restartu komputera

Ekran na YouTube wygląda tak: http://prntscr.com/4zak7q Dodam, że kółeczko ładowania jest nieruchome przez cały czas.

Ktoś pomoże?
dj77

Z nami od: 24 października 2014, 17:09

Odp: Problem z YouTube i innymi odtwarzaczami

Postautor: dj77 » 30 października 2014, 18:48

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:33.0) Gecko/20100101 Firefox/33.0

OK, wygląda na to, że znalazłem przyczynę problemu.

Uruchomiłem pełen skan systemu antywirem i znalazł mi trojana o nazwie JejgeQmita.
Po usunięciu tegoż i jakiejś jego odnogi w bebechach systemu, streamy i YouTube działają poprawnie.
dj77

Z nami od: 24 października 2014, 17:09

Odp: Problem z YouTube i innymi odtwarzaczami

Postautor: Matizek » 09 grudnia 2014, 12:12

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:34.0) Gecko/20100101 Firefox/34.0

Ja mam trochę inny problem.
U mnie tak jak by się zaciął i cały czas pokazuję jedną sekundę filmiku a potem informuje że wystąpił błąd. Mam tak na dwóch komputerach (stacjonarny i laptop) Na obu Win 8.1 aktualny flashplayer. Po restarcie komputera na moment pomaga a potem znowu. Zauważyłem też że nawet jak film się odtwarza to słychać jakieś dziwne "trzaski".
Przeinstalowałem flash oraz mozille.
Przeskanowałem komputer ale dalej nic.
Ma ktoś jakiś pomysł?
Matizek

Wróć do Przeglądarka Firefox