MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Problem z otwieraniem stron

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Problem z otwieraniem stron

Postautor: jacekecaj » 08 grudnia 2014, 01:48

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:34.0) Gecko/20100101 Firefox/34.0

Mam problem z otwieraniem niektórych stron przez przeglądarkę Mozilla Firefox 34.0.5. Większość stron się otwiera jak np: WP, Onet, Niezależna, ale niektóre nie chcą się otworzyć, czyli kręci się kółko - oczekiwanie na... i nic z tego nie wynika. Tak się dzieje np ze stronami: napisy.pl czy wpolityce.pl Próbowałem czyścić pamięć, aktualizowałem Firefoxa, czyściłem rejestr, stosowałem różne programy antywirusowe i antyszpiegowskie i problem wciąż istnieje.Mogę prosić o jakieś wskazówki, rady...
jacekecaj

Odp: Problem z otwieraniem stron

Postautor: beata072 » 08 grudnia 2014, 02:48

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:34.0) Gecko/20100101 Firefox/34.0

Wymienione strony nie działają. Serwis napisy.pl już dawno nie istnieje a na tej drugiej stronie pisze, że to wersja testowa.
beata072

Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18

Postautor: jacekecaj » 08 grudnia 2014, 04:08

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:34.0) Gecko/20100101 Firefox/34.0

To były tylko przykłady niedziałających stron!! Powinno być napisy24.pl, Wpolityce to strona testowa ale z przeglądarki Internet Explorer działa!! Mogę wymienić inne przykłady niedziałających stron z Mozilli: AfterParty.pl, wiadomosci.tvp.pl, sport.pl. To po prostu loteria - jedne wchodzą, inne - nie!I nie w tym żadnej reguły...Chyba, że ja jej nie widzę.
jacekecaj

Postautor: beata072 » 08 grudnia 2014, 06:39

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:34.0) Gecko/20100101 Firefox/34.0

Widzę, że używasz Windows XP, więc może przyczyną jest przestarzały system? Ew. sprawdź jeszcze na nowym, czystym profilu.
beata072

Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18

Postautor: lis » 12 grudnia 2014, 00:51

Witam. Mam taki problem, że co jakiś czas i nie co dzień, ale jednak, mam problem z ładowaniem się stron w FF. Zwykle dotyczy to niektórych stron. Do tej pory po wybraniu danej strony u góry kręciło się zielone kółko, a w lewym dolnym rogu pisało: " ustalanie adresu serwera ". Znalazłem takie oto rozwiązanie:

w pasek adresu wpisujemy: about:config
w kolejny pasek / filter: ipv6
i zmieniamy " false " na " true "

Podziałało o tyle, że teraz zamiast " ustalanie adresu serwera " pisze " przesyłanie danych z ... ".
Poradzono mi, żeby wejść w opcje FF, znaleźć zakładkę " sieć ", " zaawansowane " i sprawdzić, co tam pisze. Pierwotnie pisało tam " używaj systemowych ustawień serwerów proxy " . Dałem " bez serwera proxy "oraz " automatycznie wykrywaj ustawienia serwerów proxy dla tej sieci " ale niewiele to pomogło. Większość stron działa w miarę ok. ale najwieksze problemy mam z tą witryną:

http://www.gry-online.pl/newsroom.asp

To i tak sukces, gdyż dzisiaj przed zmianą ipv6 na true, miałem problem z większą ilością stron.
Ostatnią deską ratunku było to, co radzi Firefox:

Naciśnij przycisk menu New Fx Menu , wybierz Historia i zaznacz Wyczyść historię przeglądania….
Z menu rozwijanego Okres do wyczyszczenia: wybierz wszystko.
Naciśnij przycisk ze strzałką znajdujący się obok etykiety Szczegóły, by wyświetlić listę elementów, które można wyczyścić.
Zaznacz Ciasteczka i Pamięć podręczna.
Naciśnij przycisk Wyczyść teraz.

ale i to niewiele dało. Co mogę jeszcze zrobić?

Mój sprzęt:

ilentiumPC Gladius x80 Pure Black, Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5, Intel I7-4790K 4,00 GHz, Taisumi SCTTM-1000B,Kingston 2x8GB DDR3-2133, Gigabyte GTX 980 G1 Gaming 4GB GDDR5/256 bit, Fatality Gaming GEAR 750W + 80W, Windows Seven Home Premium 64 bit.

Z góry dziękuję za odpowiedź.
lis

Z nami od: 12 grudnia 2014, 00:38

Wróć do Przeglądarka Firefox