Artykuł o instalce w windzie wysłałem.Mam nadzieję, że dotarł.
Jakieś uwagi?
Potrzebna Twoja pomoc ;)
Moderator: Pomocy?!
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.5b) Gecko/20030827
Pozdrawiam
arsmageddon
arsmageddon
- arsmageddon
- Z nami od: 29 listopada 2002, 10:50
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.4.1) Gecko/20031008
Cytat:
Cytat:
Aby usunąć profil Netscape 4 z listy profili Mozilli kliknij jego nazwę, a następnie wybierz przycisk "Usuń zaznaczony profil...".
To już wyjątkowe czepianie się, ale wydaje mi się, że czytelniej byłoby z przecinkiem przed "kliknij". Czy ten przecinek jest poprawny - nie wiem.
Nie, nie byłoby. Przecinkiem oddziela się zdania składowe. Część "Aby usunąć profil" nie jest zdaniem składowym, lecz dopełnieniem. Przecinka nie ma i nie będzie. Mówi Ci to osoba z szóstką z matury z j. polskiego (i do tego bardzo skromna).
Ja matury jeszcze nie napisałem ale mam inne zdanie na temat tego przecinka.
Jeszcze w podstawówce uczono mnie, że zdanie jest, jak jest orzeczenie. W omawianym zdaniu składowym jest orzeczenie - usunąć! Więc przecinek powinien być!
Tak nie może być: "W zakładce "Ogólne", w miejsce w którym obecnie"
Ma być: "W zakładce "Ogólne" w miejsce, w którym obecnie"
Przed którym, w którym itp. ma być przecinek!
Takie jest moje skromne zdanie na ten temat, jak się nie zgadzacie, to zapytajcie jakiegoś polonistę.
Jak od urodzenia "gadacie" po polsku, to powinniście interpunkvję "czuć"!
Cała ta instalacja, hmmm...
Ja zwykle pobieram pakunek, klikam na niego prawym przyciskiem, wybieram rozpakuj tutaj, wchodze w utworzony automatycznie katalog, dwukrotnie klikam na jakis plik, który ma w nazwie "install" i też się instalator włącza. Jeśli instrukja ma być dla end-user'a, to moze ten sposób by zaproponować. Jak taki eu zobaczy terminal, to się może przestraczyć.
- pikiq
- Z nami od: 14 października 2003, 19:44
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.5) Gecko/20030925
A propos - ponieważ nie mam żadnego odzewu od Team'u MozillaPL wersje instalki pod windą mozna zobaczyć tu
Pozdrawiam
arsmageddon
arsmageddon
- arsmageddon
- Z nami od: 29 listopada 2002, 10:50
• Strona 2 z 2 • 1, 2