Witam
Mam w TB dodane dziś "na czysto" dwa konta pocztowe od WP
Skonfigurowały się automatycznie .
Obydwie odbierają pocztę .
Gdy chcę wysłać wiadomość z drugiej otrzymuję taki komunikat :
Logowanie na serwerze smtp.wp.pl nie powiodło się.
ps. ta skrzynka która nie wysyła została założona na Wp dziś (nie wiem czy to ma jakieś znaczenie )
Z góry Dziekuje za pomoc
Greg
Dwie skrzynki od WP jedna nie chce Wysyłać wiadomości
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Dwie skrzynki od WP jedna nie chce Wysyłać wiadomości
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:39.0) Gecko/20100101 Firefox/39.0
- gragg
Odp: Dwie skrzynki od WP jedna nie chce Wysyłać wiadomości
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:40.0) Gecko/20100101 Firefox/40.0
Porównaj, czy dla obu kont masz takie same ustawienia SMTP - Narzędzia -> Konfiguracja kont... -> Poczta wychodząca (port, szyfrowanie połączenia, format nazwy użytkownika, ...), w Narzędzia -> Opcje -> Bezpieczeństwo -> Zachowane hasła usuń zapamiętane hasło dla SMTP i przy wysyłaniu wpisz je jeszcze raz.
A może rzeczywiście maja jakieś zabezpieczenie zaraz po założeniu konta i trzeba odczekać jakiś czas. Może spróbuj najpierw coś wysłać przez stronę.
A może rzeczywiście maja jakieś zabezpieczenie zaraz po założeniu konta i trzeba odczekać jakiś czas. Może spróbuj najpierw coś wysłać przez stronę.
- Mirek
- Moderator
- Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/44.0.2403.155 Safari/537.36 OPR/31.0.1889.174
Problemy znany mi od dłuższego czasu i powiem tak: na laptopie z TB wyśle, a z komputera stacjonarnego nie. Dotyczy to zarówno kont z wp czy o2 jak i firmowej domeny. Także w moim przypadku pozostaje wysłać z innego komputera lub logując się przez stronę na poczcie.
- KajAd
- Z nami od: 10 sierpnia 2015, 21:13
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:40.0) Gecko/20100101 Firefox/40.0
A może w przypadku WP chodzi o to ustawienie: viewtopic.php?f=16&t=47519&p=231269#p231269
Może zaczynają wybiórczo je respektować (ja na razie mam odznaczone zezwolenie na dostęp POP3/IMAP/SMTP, a poczta mimo to działa w Tb - choć może i u mnie to się wkrótce zmieni).
Może zaczynają wybiórczo je respektować (ja na razie mam odznaczone zezwolenie na dostęp POP3/IMAP/SMTP, a poczta mimo to działa w Tb - choć może i u mnie to się wkrótce zmieni).
- Mirek
- Moderator
- Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird