Dzień dobry,
usiłowałem ustawić skuteczne blokowanie niechcianych wiadomości, ale ewidentnie gdzieś robię błąd i cały mechanizm nie działa. Za poradami między innymi z tego forum wybrałem filtry wiadomości -------> nowy (nadałem nazwę) ------> zastosuj w odebrane --------> edytuj -----------> zastosuj filtr podczas: ręcznego uruchamiania + przed pobieraniem niechcianych ---------> filtruję po nadawcy (wszystkie warunki spełnione, blokowanie powinno następować po adresie e-Mail). Brzmi poprawnie, ale nie jest skuteczne. W czym problem?
1) poczta, która jest wskazana w tabelce po e-Mailu w tej zakładce i tak dochodzi = filtr nie spełnia swej roli (mowa o adresach, które są dodane jako blokowane)
2) naciśnięcie w folderze jako "niechciane" nie przełącza adresu do ww. blokowanej tabelki, muszę dodać manualnie. A i tak mimo tego, nie trzyma.
Zatem, w jaki prosty i skuteczny sposób mogę ustawić filtr blokowania niechcianej poczty?
Pozdrawiam, z góry dziękując za pomoc!
Skuteczne BLOKOWANIE niechcianych maili - jak ustawić??
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Skuteczne BLOKOWANIE niechcianych maili - jak ustawić??
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:45.0) Gecko/20100101 Firefox/45.0
- Wielodrożny
Odp: Skuteczne BLOKOWANIE niechcianych maili - jak ustawić??
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:48.0) Gecko/20100101 Firefox/48.0
Tu jest mniej więcej opisane tworzenie filtrów: https://support.mozilla.org/pl/kb/blokowanie-nadawcy
Oznaczenie wiadomości od danego użytkownika jako niechcianej nie musi oznaczać, że następna sama się oznaczy jako niechciana. Ten algorytm jest oparty na heurystyce, musi sam się nauczyć na podstawie tego, co Pan klika jako niechciane. Działa dobrze po zebraniu sporej ilości danych treningowych.
Oznaczenie wiadomości od danego użytkownika jako niechcianej nie musi oznaczać, że następna sama się oznaczy jako niechciana. Ten algorytm jest oparty na heurystyce, musi sam się nauczyć na podstawie tego, co Pan klika jako niechciane. Działa dobrze po zebraniu sporej ilości danych treningowych.
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Odp: Skuteczne BLOKOWANIE niechcianych maili - jak ustawić??
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:45.0) Gecko/20100101 Firefox/45.0
Dzień dobry,
serdecznie dziękuję za odpowiedź oraz szybką pomoc: skorzystam ze wskazanego linku, liczę że już wszystko będzie w porządku z blokowaniem wiadomości. Dziękuję.
Miłego dnia,
serdecznie dziękuję za odpowiedź oraz szybką pomoc: skorzystam ze wskazanego linku, liczę że już wszystko będzie w porządku z blokowaniem wiadomości. Dziękuję.
Miłego dnia,
- Wielodrożny
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird