Witam forumowiczów,
Na wstępie zaznaczam, iż standardowa diagnostyka nie rozwiązała mojego problemu, a w innych tematach forum nie znalazłem działającego dla mnie rozwiązania.
W thunderbirdzie mam dwa konta pocztowe IMAP oraz całkiem spore pliki lokalne poczty. O ile konta działają poprawnie, to z katalogami lokalnymi są małe problemy. Otóż zdarza się, że nie widzę jakiegoś podkatalogu (w plikach lokalnych) w drzewku, ale kiedy użyję wyszukiwarki, to mam w wynikach wiadomości z tego zaginionego katalogu z dopiskiem, że wiadomości te znajdują się w tymże katalogu. Przeszedłem do lokalizacji moich plików lokalnych w poszukiwaniu plików związanych z moim zaginionym katalogiem. Znalazłem to czego szukałem, lecz o ile się nie mylę, to powinienem widzieć plik o nazwie zgodnej z katalogiem oraz plik również o tej nazwie, lecz z rozszerzeniem .msf. Niestety znalazłem tylko ten z rozszerzeniem .msf. Drugi plik przywróciłem z kopii zapasowej z dnia poprzedniego. Myślałem, że to jednorazowy problem ale dwa dni później sytuacja się powtórzyła na innym katalogu.
Co może powodować taki problem? Czy ma tutaj znaczenie złożona struktura moich katalogów lokalnych? Bo mam utworzone foldery od liter alfabetu a pod każdą literą firmy zaczynające się od tej litery, więc trochę tego jest. Od początku mojej współpracy z thunderbirdem nie było takiego problemu - ten opisywany tutaj pojawił się stosunkowo niedawno.
Pozdrawiam
Dziwne znikanie części katalogów lokalnych
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Dziwne znikanie części katalogów lokalnych
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:47.0) Gecko/20100101 Firefox/47.0
- Bartłomiej Surma
- Z nami od: 27 czerwca 2016, 07:40
Odp: Dziwne znikanie części katalogów lokalnych
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/51.0.2704.103 Safari/537.36
Odświeżam
- Bartłomiej Surma
Odp: Dziwne znikanie części katalogów lokalnych
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/51.0.2704.103 Safari/537.36
Ponownie odświeżam
- Bartłomiej Surma
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird