witam,
dopiero od wczoraj korzystam z Th i wydawało się że wszystko idzie gładko...niestety tak nie jest, ale o co chodzi :
- 1 sposób wysłania mailingu , wpisanie w pole "do" wszystkich użytkowników do których chcę wysłać maila i klikniecie przycisku ok , ale ten sposób nie różni się niczym od zwykłego wysyłania, a mnie zależy na zautomatyzowaniu procesu.
- 2 sposób miał rozwiązać mój problem, gdyż umożliwia wysłanie mailingu z adresów wpisanych w plik tekstowy csv który należy załączyć , a w pole "do" wystarczy wpisać dynamiczny tak {{Email}} ...niestety nie działa więc spróbowałem sposobu kolejnego ....
3 sposób , wysyłanie z książki adresowej , też niby automatycznie ale ... kontakty są nie ponumerowane , tak że trzeba robić paczki po 100 żeby uniknąć przyblokowania konta , poza tym nie widzę grup które tworze ....
wnioski ....
- wydaje mi się że problemem może być albo : -lista plik csv (pomimo że wszystko jest oddzielone przecinkami i zapisane w UTF-8)
- coś źle skonfigurowałem (nie rozpoznaje dynamicznych tagów, pojedyncze maile przechodzą)
...albo nie wiem , proszę o pomoc
pllik csv/książka adresowa/ dynamiczne tagi
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
pllik csv/książka adresowa/ dynamiczne tagi
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:48.0) Gecko/20100101 Firefox/48.0
- moccalatte
Odp: pllik csv/książka adresowa/ dynamiczne tagi
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:48.0) Gecko/20100101 Firefox/48.0
...przy próbie załączenia pliku csv , pojawia się taki błąd:
"[Exception... "Component returned failure code: 0x80520001 (NS_ERROR_FILE_UNRECOGNIZED_PATH) [nsIFile.initWithPath]" nsresult: "0x80520001 (NS_ERROR_FILE_UNRECOGNIZED_PATH)" location: "JS frame :: chrome://mailmerge/content/compose.js :: mailmerge.send :: line 679" data: no]"
"[Exception... "Component returned failure code: 0x80520001 (NS_ERROR_FILE_UNRECOGNIZED_PATH) [nsIFile.initWithPath]" nsresult: "0x80520001 (NS_ERROR_FILE_UNRECOGNIZED_PATH)" location: "JS frame :: chrome://mailmerge/content/compose.js :: mailmerge.send :: line 679" data: no]"
- maccalatte
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird