MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Brak wyśw. całej konwersacji w jednym oknie wiad. pomocy

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Brak wyśw. całej konwersacji w jednym oknie wiad. pomocy

Postautor: Piotr Dejer » 13 października 2016, 10:06

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/53.0.2785.143 Safari/537.36

Witam serdecznie,

proszę Was o pomoc. W momencie, gdy wysyłam wiadomość, pojawia się ona tylko w wysłanych ( i to jest przy pierwszym mailu zrozumiałe). Gdy dostaję odpowiedź to nie pokazuje tego jako nowa wiadomość pod moją wiadomością (tak jak na gmail) tylko jako odrębny mail w odebranych". W momencie jak odpowiadam (czyli mój drugi mail w tym wątku z odbiorcą) to znów mój wysłany mail pojawia się jako odrębna wiadomość w folderze "wysłane". Nie chcę poruszać tutaj tematu występowania w wiadomości cytowanej treści z poprzednich maili, ponieważ ja zazwyczaj kasuję, aby mail był czytelny albo nie jest do w danym przypadku potrzebne. Podsumowując. Cy jest możliwość utworzenia takiego "drzewa" wiadmości, gdy pod po kliknięciu linijki wiadomości, pojawia się wiadomość, a razem z nią również moje maile i odbiorcy. Dokładnie tak jak na gmail'u. Poniżej zdjęcie prt scr z Thunderbilrd'a przedstawiające sytuację. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. Piotr
[img][IMG]http://iv.pl/images/79631678391553470274_thumb.jpg[/img][/img]
Piotr Dejer

Z nami od: 13 października 2016, 09:28

Odp: Brak wyśw. całej konwersacji w jednym oknie wiad. pomoc

Postautor: dexter » 13 października 2016, 11:47

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

A masz zaznaczone w menu Widok -> Sortowanie -> Powątkowane?
dexter
Moderator

Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Postautor: Piotr Dejer » 13 października 2016, 13:42

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/53.0.2785.143 Safari/537.36

Dziękuję serdecznie za pomoc Dexter. Teraz narodziły się kolejne pytania o funkcję. Mam już maile z podziałem na "drzewka". Po kliknięciu rozwija mi się drzewko ze wszystkimi wiadomościami z konwersacji, ale tylko są to wiadomości odebrane. Co zrobić, aby to rozgałęzienie zawierało również wiadomości wysłane w odpowiedzi przeze mnie. Wszystko ułożone wg dat.
Druga kwestia. W momencie otrzymania kolejnego maila w danym wątku, przy zwiniętej liście tego drzewka, nie pokazuje na głównym pasku, że to tej konwersacji doszła wiadomość. Wyświetla się ona jako podświetlona dopiero po rozwinięciu listy. Co tym razem mogę zrobić?
Piotr Dejer

Postautor: Piotr Dejer » 17 października 2016, 08:12

Witam ponownie, czy ktoś może mi pomóc i odpowiedź na ostatnie pytanie odnośnie poczty Thunderbird'a?
Piotr Dejer

Postautor: dexter » 17 października 2016, 22:10

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

Piotr Dejer pisze:Dziękuję serdecznie za pomoc Dexter. Teraz narodziły się kolejne pytania o funkcję. Mam już maile z podziałem na "drzewka". Po kliknięciu rozwija mi się drzewko ze wszystkimi wiadomościami z konwersacji, ale tylko są to wiadomości odebrane. Co zrobić, aby to rozgałęzienie zawierało również wiadomości wysłane w odpowiedzi przeze mnie. Wszystko ułożone wg dat.

Trzymać wiadomości nadane w tym samym katalogu, co odebrane.

Piotr Dejer pisze:Druga kwestia. W momencie otrzymania kolejnego maila w danym wątku, przy zwiniętej liście tego drzewka, nie pokazuje na głównym pasku, że to tej konwersacji doszła wiadomość. Wyświetla się ona jako podświetlona dopiero po rozwinięciu listy. Co tym razem mogę zrobić?

Nie wiem, może kliknąć ikonę Sortowanie wg wątków w nagłówku listy wiadomości. Albo użyć filtru Nieprzeczytane.
dexter
Moderator

Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Wróć do Klient poczty Thunderbird