A więc wziąłem się za to, pozmieniałem wszystkie ustawienia odnośnie neta, na domyślne i muszę przyznać, że poprawa jest zauważalna.
Zmieniłem te zaczynające się od: network i browser.cache.
Innych rzeczy radzę nie zmieniać, bo mogą się wywalić np. dodatki, które w końcu zmieniają rejestr FF.
Strony nie chcą się za bardzo ładować - Youtube + inne.
Moderator: Pomocy?!
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Odp: Strony nie chcą się za bardzo ładować - Youtube + inne.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:46.0) Gecko/20100101 Firefox/46.0
- njczyziu
- Z nami od: 06 stycznia 2010, 17:50
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:51.0) Gecko/20100101 Firefox/51.0
Co do YouTube, to można go jeszcze przełączać na klasyczny (stary wygląd). Taki ludek na stronie YT na dole po prawo. Ale wielu twierdzi, że nie maja tego ludka do przełączenia, więc to można przełączać wte i wewte tu:
https://www.youtube.com/testtube
Na starym wyglądzie YT chodzi po staremu, czyli jak zawsze głupie, ale trzeba sobie radzić. Gdy wpiszę baśnie, to w nowym wyglądzie załaduje mi kilka wyników z 6 330. A potem w miarę przewijania będą się wyniki ładowały na jednej stronie YT. Przejść te ponad 6 tysięcy, to droga przez mękę. W starym YT podział na podstrony i 15 wyników - to jeszcze chodziło. Gdyby jeszcze oddzielili ładowanie YouTube od ładowania filmów, toby było jeszcze jakoś tak, a jest dd z tym nowym ładowaniem strony.
https://www.youtube.com/testtube
Na starym wyglądzie YT chodzi po staremu, czyli jak zawsze głupie, ale trzeba sobie radzić. Gdy wpiszę baśnie, to w nowym wyglądzie załaduje mi kilka wyników z 6 330. A potem w miarę przewijania będą się wyniki ładowały na jednej stronie YT. Przejść te ponad 6 tysięcy, to droga przez mękę. W starym YT podział na podstrony i 15 wyników - to jeszcze chodziło. Gdyby jeszcze oddzielili ładowanie YouTube od ładowania filmów, toby było jeszcze jakoś tak, a jest dd z tym nowym ładowaniem strony.
Moje słowa starzeją się ze mną i prowadzą do ściany.
- Garu
- Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:47.0) Gecko/20100101 Firefox/47.0
Zainstalujcie zamiast AdBlock'a, uBlock Origin.
Widać poprawę w płynności funkcjonowania przeglądarki.
Jest on lżejszy od AB, mniej pamięciożerny.
Widać poprawę w płynności funkcjonowania przeglądarki.
Jest on lżejszy od AB, mniej pamięciożerny.
- njczyziu
- Z nami od: 06 stycznia 2010, 17:50
• Strona 2 z 2 • 1, 2