Macie może jakieś pomysły na skompilowanie własnej wersji Firefoxa? Generalnie chodzi mi o to by po instalacji firefoxa nie trzeba było wgrywać każdemu nowemu użytkownikowi systemu z osobna ustawień i dodatków.
Jak skompilować własną wersje
Moderator: Pomocy?!
Jak skompilować własną wersje
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/55.0.2883.87 Safari/537.36
Macie może jakieś pomysły na skompilowanie własnej wersji Firefoxa? Generalnie chodzi mi o to by po instalacji firefoxa nie trzeba było wgrywać każdemu nowemu użytkownikowi systemu z osobna ustawień i dodatków.
- Lewisek
Odp: Jak skompilować własną wersje
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/55.0.2883.87 Safari/537.36
- lewisek
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:53.0) Gecko/20100101 Firefox/53.0
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0
W total uninstall można zrobić kopię zainstalowanego programu, z folderami ustawień i ze wszystkimi wpisami rejestru. Na nowym komputerze musiałem wrzucić total uninstall, przenieść licencję, na dysk skopiować z płyty kopię zainstalowanego firefoxa 32bit (z XP na win7) i miałem firefoxa z dodatkami, hasłami, zakładkami... musiałem tylko wpierw odblokować w kopi, że pochodzi z innego komputera.
Pewnie nie tylko total uninstall może robić takie kopie zainstalowanych programów. Wyobrażam sobie, że na pendrive jest kopia FF i jakiś odpowiedni program portable do przeniesienia kopi.
- Garu
- Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/55.0.2883.75 Safari/537.36 Slimjet/13.0.2.0
Garu pisze:Pójdź w inną stronę.
W total uninstall można zrobić kopię zainstalowanego programu, z folderami ustawień i ze wszystkimi wpisami rejestru. Na nowym komputerze musiałem wrzucić total uninstall, przenieść licencję, na dysk skopiować z płyty kopię zainstalowanego firefoxa 32bit (z XP na win7) i miałem firefoxa z dodatkami, hasłami, zakładkami... musiałem tylko wpierw odblokować w kopi, że pochodzi z innego komputera.
Pewnie nie tylko total uninstall może robić takie kopie zainstalowanych programów. Wyobrażam sobie, że na pendrive jest kopia FF i jakiś odpowiedni program portable do przeniesienia kopi.
Zazwyczaj wystarczy przenieść katalog profilu przeglądarki, jak źle będzie działać to można spróbować odświeżania firefox i potem zainstalować na nowo dodatki / przerzucić pliki XPI z katalogu "stare dane profilu Firefox" i skonfigurować opcje na inne niż domyślne.
Jest też mozbackup - ale on się zestarzał i nie nadąża już za Firefox i np. nie rozpoznaje haseł i trzeba skopiować dodatkowo pliki w zakładce "nieznane / nierozpoznane".
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/55.0.2883.87 Safari/537.36
- lewisek