Mam angielskiego Thunderbirda, w pakiecie z pytaniem: jak go okielznac?
Co zrobic zeby domyslnym kodowaniem maila bylo UTF-8??
Co zrobić, żeby można było używać polskich liter w user.js (na przykład przy zmienianiu [User] wrote:, opisanego w jakims temacie tu na forum) - bo mi sie przy czyms takim pokazuja jakies syntax errory...
Jak okielznac angielskiego Thunderbirda...
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Jak okielznac angielskiego Thunderbirda...
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0)
- Shvagroz@megapolis.pl
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030910 Firebird/0.6.1+
Co do pierwszego:
Tools > Options > Fonts
W ramce Languages zmieniasz outgoing mail oraz incoming mail na Unicode (UTF-8) oraz zaptaszasz apply default to all messages. Klikasz OK
Teraz klikasz prawym uchem myszy na inbox i wybierasz Properties, nastepnie w Default Character Coding ustawiasz Unicode (UTF-8) i zaptaszasz
apply default to all messages in the folder. Tak samo ustawiasz dla pozostalych folderow.
Co do drugiego to ci nie pomoge bo nie wiem, zreszta mi nie przeszkadza ze jest po angliku :-)
Tools > Options > Fonts
W ramce Languages zmieniasz outgoing mail oraz incoming mail na Unicode (UTF-8) oraz zaptaszasz apply default to all messages. Klikasz OK
Teraz klikasz prawym uchem myszy na inbox i wybierasz Properties, nastepnie w Default Character Coding ustawiasz Unicode (UTF-8) i zaptaszasz
apply default to all messages in the folder. Tak samo ustawiasz dla pozostalych folderow.
Co do drugiego to ci nie pomoge bo nie wiem, zreszta mi nie przeszkadza ze jest po angliku :-)
"Zaczyna się nowy wyścig, ale starzy gracze jeszcze nie umieją zrozumieć, że toczyć się on będzie na zupełnie innym poziomie. Idzie tsunami, a niektórzy dalej zapatrzeni w ziemie stawiają na plaży zamki z piasku i kłócą się, czyj większy..." - Gandalf
- Pitreck
- Moderator
- Z nami od: 28 listopada 2002, 20:17
- fobar@wp.pl
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird