MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Plug-in Javy odpowiedni do MozilliPL 1.0

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Plug-in Javy odpowiedni do MozilliPL 1.0

Postautor: Krych » 02 sierpnia 2002, 19:52

Przeglądarka: -

Czy ktoś wie z kąd ściągnąć plug-in Javy do MozilliPL 1.0?
Z góry dziękuje.
Krych

Re: Plug-in Javy odpowiedni do MozilliPL 1.0

Postautor: KLAPEK » 02 sierpnia 2002, 21:10

Krych pisze:Czy ktoś wie z kąd ściągnąć plug-in Javy do MozilliPL 1.0?
Z góry dziękuje.

Jave zassasz z ponizszego adresu:
http://plugindoc.mozdev.org/pl-PL/windows.html#Java
ps.na tej stronie takze wiele innych wtyczek do mozzi...
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Dzięki

Postautor: Krych » 03 sierpnia 2002, 13:58

:D Dzięki za pomoc!
Krych

czy pluginem ver.1.4 jest coś nie tak???

Postautor: Voltaire » 03 sierpnia 2002, 23:00

Od dawna (och, od StarOffice'a) korzystałem z Javy 1.3. Później przyszła Mozilla i tamtą javę bardzo polubiła. Było super do czasu aż przypadkiem nie musiałem ściągnąć Javy 1.4 (nie to żebym był nadgorliwy, ale czasem człowiek ściąga różne rzeczy) no i tak sobie 'doinstalowałem', od tego czasu (no jakieś pare godzin temu :P ), po paru testach niektore apelty nie chodzą. Dla przykładu nasa działa bez problemu, tak jak pierwsza ze stron WP ale innego typu alpelt z WP wywułuje jakieś błędy(nie znam się na tym). Zaznaczam, że chodzi o całe serie apeltów podobnego typu - nie pojedyńcze przypadki. (

Pytanie : Czy jest to wina WP :evil: , i skrypty są źle napisane, czy jest gdzieś wina po mojej stronie :cry: (zaznaczam, że sprawdzałem różne kombinacje na 2 komputerach, zawsze z tym samym skutniem, win9x), a może to już taka przypadłość :roll: ?

na razie wracam do v.1.3

Będę wdzięczny za każdą odpowiedź...
Voltaire

Postautor: GabrielBaines » 03 sierpnia 2002, 23:25

Po krótkiej analizie podanych przez Ciebie przykładów zauważyłem, że działają applety których kod jest w pliku .jar, nie działaja applety których kod jest w pliku .zip.

Przypominam sobie, że rzeczywiście jest znany problem z supportem do appletów w postaci skompresowanych plików .zip, tylko juz nie pamiętam, czy problem dotyczy tylko Mozilli czy tez w ogóle Java VM.
Pamiętam natomiast że jako obejscie podano: używaj jar zamiast zip do dystrybucji kodu w Javie.

Jak dowiem się cos więcej, dam znać.

==
Gabriel
GabrielBaines
Moderator

Z nami od: 05 marca 2002, 21:42

Re: czy pluginem ver.1.4 jest coś nie tak???

Postautor: KLAPEK » 04 sierpnia 2002, 07:26

Voltaire pisze:[...]
Pytanie : Czy jest to wina WP :evil: , i skrypty są źle napisane, czy jest gdzieś wina po mojej stronie :cry: (zaznaczam, że sprawdzałem różne kombinacje na 2 komputerach, zawsze z tym samym skutniem, win9x), a może to już taka przypadłość :roll: ?

ja takze mam problem z WP :evil: , nie dosc ze z serwerem ftp, niepoprawnie chodzi strona pod mozzi, to takze z java 1.4 na czatach, NIGDY nie udaje mi sie wejsc za pierwszym razem, od razu zalicza zwis, wisi wszystko, tylko mysz chodzi - jedyny ratunek ctrl+alt+del i ubicie mozilli /nb nie pisze ze nie odpowiada/, potem start jeszcze raz i moze sie uda, a moze dopiero za kolejnym razem... :(
chyba to ogolna przypadlosc wp , bo np odpalilem czat na probe z onetu i interii i dziala
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite