dwa rozne ff portable - czy mozna uruchomic jednoczesnie?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
dwa rozne ff portable - czy mozna uruchomic jednoczesnie?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.9.0
dwa rozne ff portable - czy mozna uruchomic jednoczesnie? (jak?)
- covo
- Z nami od: 21 maja 2003, 01:02
Odp: dwa rozne ff portable - czy mozna uruchomic jednoczesni
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:69.0) Gecko/20100101 Firefox/69.0
Musisz sobie przekopiować pliczek "\Other\Source"
"FirefoxPortable.ini" obok "FirefoxPortable.exe".
Potem w nim zmienić wpis "AllowMultipleInstances=false" na true.
U mnie to działa z zduplikowanym katalogiem (inna nazwa). Ale może to efekt, że od chyba Firefox 68 np. ESR / BETA / Dev / Nightly sobie robią osobny profil i go używają.
Test zrobiłem, że na jednym aktywowałem zakładki jako pasek a w drugim "pasek menu" (F10).
Potem w nim zmienić wpis "AllowMultipleInstances=false" na true.
U mnie to działa z zduplikowanym katalogiem (inna nazwa). Ale może to efekt, że od chyba Firefox 68 np. ESR / BETA / Dev / Nightly sobie robią osobny profil i go używają.
Test zrobiłem, że na jednym aktywowałem zakładki jako pasek a w drugim "pasek menu" (F10).
Moz://a w innych językach pisze:
___________ ¡Moz://a zorro de fuego! ___________ Moz://a raposa de fogo!
- krystian3w
- Z nami od: 01 grudnia 2017, 15:27
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.9.0
lomatkoboska, banalne; przeciez juz w tylu progr. zmienialo sie na false, a w ff nawet nie przyszlo mi do glowy,zeby zajrzec do ini
thx.
- covo
z tym, ze true zamiast false (w kazdym razie dla wersji portable) daje malo ciekawy efekt:
klikanie np. w plik-skrot internetowy url, albo w jakis link w innej aplikacji (np progr pocztowy) przy juz otwartym ff portable nie otwiera w nim np. nowej karty (bo tak mam ustawione), ale otwiera drugi egzemplarz ff z czysciutkim profilem.
czyli to jest takie sobie. Lepiej mi miec jednak false, czesciej klikam w skroty i linki, niz jest potrzeba odpalenia drugiej wersji ff.
swoja droga: przydalaby sie metoda na zachowanie true i nie odpalanie drugiego egzemplarza ff z czystym profilem,ale otwieranie karty w juz uruch. ff...
klikanie np. w plik-skrot internetowy url, albo w jakis link w innej aplikacji (np progr pocztowy) przy juz otwartym ff portable nie otwiera w nim np. nowej karty (bo tak mam ustawione), ale otwiera drugi egzemplarz ff z czysciutkim profilem.
czyli to jest takie sobie. Lepiej mi miec jednak false, czesciej klikam w skroty i linki, niz jest potrzeba odpalenia drugiej wersji ff.
swoja droga: przydalaby sie metoda na zachowanie true i nie odpalanie drugiego egzemplarza ff z czystym profilem,ale otwieranie karty w juz uruch. ff...
- covo
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:69.0) Gecko/20100101 Firefox/69.0
Musiałbyś popróbować skojarzyć je może z "FirefoxPortable.exe" jak byś chciał w niej otwierać bezpiecznie skróty ".url".
Ale wtedy skojarzy się z jedną z dwóch i druga wciąż ich nie obsłuży jak będzie ona aktywna...
https://www.nirsoft.net/utils/file_types_manager.html
Ale wtedy skojarzy się z jedną z dwóch i druga wciąż ich nie obsłuży jak będzie ona aktywna...
https://www.nirsoft.net/utils/file_types_manager.html
Moz://a w innych językach pisze:
___________ ¡Moz://a zorro de fuego! ___________ Moz://a raposa de fogo!
- krystian3w
- Z nami od: 01 grudnia 2017, 15:27
• Strona 1 z 1