SeaMonkey miałem skonfigurowany tak, że środkowy przycisk myszy otwierał wskazany adres URL w nowej karcie. Działało to zarówno w oknie przeglądarki, w programie pocztowym, jak i w oknie Biblioteki (nie jestem pewien czy tak nazywa się "Library" w wersji polskiej, bo korzystam z wersji angielskiej).
Niedawno zmieniłem system operacyjny na Windows 10 i przy okazji zainstalowałem nową wersję SeaMonkey, czyli 2.53.18.1.
Wersja 2.53.18.1 korzysta z tego samego profilu użytkownika, co poprzednia wersja 2.53.16, nie zmieniałem żadnych ustawień.
I teraz środkowy przycisk myszy działa zgodnie z oczekiwaniami w oknie przeglądarki i w programie pocztowym, ale w oknie Biblioteki kliknięcie środkowym przyciskiem myszy otwiera wskazany adres URL w nowym oknie przeglądarki, a nie w nowej karcie. Żeby otworzyć link z Biblioteki w nowej karcie muszę najpierw otworzyć prawym przyciskiem myszy menu kontekstowe i z niego wybrać "Open in a New Tab".
Nie wiem czy to skutek zmiany systemu operacyjnego, czy skutek zmiany wersji SeaMonkey.
Czy ktoś z forumowiczów korzystających z wersji 2.53.18.1 w Windows 10 może sprawdzić jak to działa u niego?
Czy można coś zrobić, żeby środkowy przycisk myszy otwierał adres URL również z okna Biblioteki? Może jakiś "tajny"