MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Kolory podświetlania linków w klasach

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Kolory podświetlania linków w klasach

Postautor: Nerf » 05 grudnia 2003, 15:40

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)

Nie wiem, jak odnosi się do tego specyfikacja, ale mam taki dylemat: Na pewnej stronie testowej mam ustawione kolory linków na stronie na brąz oraz podświetlanie ich na jasny brąz. Jednak w klasie ,,menu" linki mają być czarne, a podświetlanie nie jest zdefiniowane. A teraz pytanie: czy poprawne jest zachowanie IE, który podświetla mi linki w tej klasie na jasny brąz, czy Mozilli, która ich nie podświetla? Bo IMO według logiki kolor podświetlenia linków w klasie powinien odwoływać się do ustawień dla całej strony, jeśli nie jest on określony, a Mozilla zachowuje się mi inaczej.
I believe that all government is evil, and that trying to improve it is largely a waste of time.
H.L. Mencken
Nerf

Z nami od: 14 stycznia 2003, 22:25

Postautor: prefiks » 05 grudnia 2003, 16:34

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.5) Gecko/20031120 Firebird/0.7

Według specyfikacji to mozilla zachowuje się poprawnie. Priorytety poszczególnych fragmentów liczone są według tych zasad. wszystkie pseudoelementy (a więc i hover:) są pomijane przy obliczeniach priorytetów.
prefiks

Z nami od: 30 grudnia 2002, 01:45

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony