Dlaczego ta strona nie dziala?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Dlaczego ta strona nie dziala?
Przeglądarka: -
http://www.brpo.gov.pl
Jak w temacie. Mam mozille wersja 1.1b
Pozdrowienia dla wszystkich użytkowników Mozilli
Jak w temacie. Mam mozille wersja 1.1b
Pozdrowienia dla wszystkich użytkowników Mozilli
- MaxeM!
Strona używa nieistniejacej kolekcji document.all. Nie ma prawa działać w żadnej szanującej sie przeglądarce zgodnej ze standardem DOM (Document Object Model).
Zamiast document.all, należało użyć document.getElementById().
==
Gabriel
Zamiast document.all, należało użyć document.getElementById().
==
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
- Z nami od: 05 marca 2002, 21:42
Poniewaz MS wlasnie wymyslil kolekcje document.all i jej uzywa. W przegladarce IE kolekcja dziala a w kazdej innej (procz jednym trybem Opery) nie dziala.
To tak jakby autor napisal "strona tylko dla IE".
To tak jakby autor napisal "strona tylko dla IE".
- Gandalf
- Z nami od: 29 czerwca 2002, 04:37
Właśnie odkryłem, że na forum: http://www.propublicobono.pl/forum/viewforum.php?f=4
można zgłaszać oczekiwania wobec instytucji Rzecznika Praw Obywatelskich.
Hmm... osobiście oczekiwałbym od tej instytucji aby umożliwiła mi skorzystanie ze swoich stron WWW bez konieczności zakupu systemu MS Windows z Internet Explorerem.
Osoby, które podobnie jak ja nie mają zdrowia do dyplomacji i chcą zwyczajnie powiedzieć, że nie życzą sobie takiego traktowania, zachęcam do wypowiedzenia się na w/w forum.
Natomiast osoby, które maja mocne nerwy i potrafią się wypowiadac dyplomatycznie moga spróbowac kontaktu bezpośredniego - patrz bardzo elegancki i uprzejmy list Wojciecha - http://mozillapl.org/forum/viewtopic.php?p=5154
==
Gabriel
można zgłaszać oczekiwania wobec instytucji Rzecznika Praw Obywatelskich.
Hmm... osobiście oczekiwałbym od tej instytucji aby umożliwiła mi skorzystanie ze swoich stron WWW bez konieczności zakupu systemu MS Windows z Internet Explorerem.
Osoby, które podobnie jak ja nie mają zdrowia do dyplomacji i chcą zwyczajnie powiedzieć, że nie życzą sobie takiego traktowania, zachęcam do wypowiedzenia się na w/w forum.
Natomiast osoby, które maja mocne nerwy i potrafią się wypowiadac dyplomatycznie moga spróbowac kontaktu bezpośredniego - patrz bardzo elegancki i uprzejmy list Wojciecha - http://mozillapl.org/forum/viewtopic.php?p=5154
==
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
- Z nami od: 05 marca 2002, 21:42
Rezcznik jeszcze raz
Właśnie odkryłem post Gabriela na forum Pro Publico Bono...
Kurka wodna, mocne!!!
Kurka wodna, mocne!!!
- Wojciech
- Moderator
- Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32
Re: Rezcznik jeszcze raz
Rzecznik w Bugzilli: http://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=175399
- pbartecki
- Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31
Tak sobie patrze i...
Otworzylem brpo.gov.pl w Mozilli (a dokladniej w Netscape 7 w Linuksie) i co widze? Rzeczywiscie, menu zaczelo chodzic, tylko cos im z pozycjonowaniem sie zrypalo.
Pasek menu jest na wysokosci polowy slowa "IV KADENCJA". Jak wcisne sobie CTRL_+ zeby powiekszyc fonty, to ciut lepiej z pozycjonowaniem, ale wowczas zawartosc poszczegolnych komorek menu sie nie miesci.
To samo w Phoeniksie 0.4/nightly 20021119. (W "czystej" Mozilli nie sprawdzilem, bo chwilowo mam zainstalowany jakis spierniczony nightly build, w ktorym kompletnie nic mi nie dziala, ale pewnie byloby tak samo]
To jest niby "minor issue", ale bo w koncu ze strony da sie korzystac, ale na miejscu webmastera dodalbym cos w stylu
if ((navigator.appName=="Netscape")&&(parseInt(navigator.appVersion)>=5)) {
document.getElementById(id-tamtego-menu).style.top=ta_wartosc_co_jest-50;
}
Pasek menu jest na wysokosci polowy slowa "IV KADENCJA". Jak wcisne sobie CTRL_+ zeby powiekszyc fonty, to ciut lepiej z pozycjonowaniem, ale wowczas zawartosc poszczegolnych komorek menu sie nie miesci.
To samo w Phoeniksie 0.4/nightly 20021119. (W "czystej" Mozilli nie sprawdzilem, bo chwilowo mam zainstalowany jakis spierniczony nightly build, w ktorym kompletnie nic mi nie dziala, ale pewnie byloby tak samo]
To jest niby "minor issue", ale bo w koncu ze strony da sie korzystac, ale na miejscu webmastera dodalbym cos w stylu
if ((navigator.appName=="Netscape")&&(parseInt(navigator.appVersion)>=5)) {
}
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
Ha i jeszcze jedno.
Informacje techniczne :
# Strona zoptymalizowana do rozdzielczości 800 x 600
# Preferowana przeglądarka Internet Explorer 5.5
Jak widze cos takiego, to mi sie nóż w kieszeni otwiera.
Informacje techniczne :
# Strona zoptymalizowana do rozdzielczości 800 x 600
# Preferowana przeglądarka Internet Explorer 5.5
Jak widze cos takiego, to mi sie nóż w kieszeni otwiera.
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
Re: Tak sobie patrze i...
marcoos pisze:if ((navigator.appName=="Netscape")&&(parseInt(navigator.appVersion)>=5)) {
}
Najlepiej spokojnie i rzeczowo opisac swoje propozycje w liscie do webmastera - Osoba odpowiadajaca za strone RPO na pewno je rozwazy.
Informacje o ew. kontakcie najlepiej przeslac do odpowiedniego bledu w Bugzilli, zebysmy wiedzieli czy juz ktos cos zrobil w tej sprawie.
- pbartecki
- Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31
Strona Rzecznika
Tym razem muszę obronić Rzecznika - po naszych interwencjach i poprawkach strona w Mozilli 1.0 wygląda tak samo jak w IE. Natomiast, czy Biura Rzecznika nie stać na trochę lepszą stronę, to już zupełnie inna sprawa.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
- Wojciech
- Moderator
- Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony