MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

!!!---- mBank.pl - "Pod Mozillą nie testowaliśmy"

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

!!!---- mBank.pl - "Pod Mozillą nie testowaliśmy"

Postautor: poldotcom » 22 grudnia 2003, 17:37

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.5) Gecko/20031007

Witam

ostatnio na stronie mBanku pojawil sie padajacy snieg - bardzo fajny element, jednak pod Mozilla blokuje dzialanie wszystkich linkow na stronie. Dodatkowo u mnie na stronie glownej pojawia sie po prawej stronie blad - wyswietla sie taki oto kod

Kod: Zaznacz cały
 \n'); } if (jest_flash) { document.write('

') } else { document.write(''); document.write(''); document.write(''); } // -->

Postanowilem wiec wejsc na mCzat i zglosic swoje uwagi operatorowi. Niestety nie moge przytoczyc tutaj calego zapisu, gdyz mCzat otworzyl sie w malym oknie i nie bylo mozliwosci zaznaczania wpisanego tekstu. Ale moja rozmowa wygladala mniej wiecej tak[cytat z pamieci]:

- (Ja) Dzien dobry, chcialbym bledy w dzialaniu Waszej strony
- (Operator) Dzien dobry
- Po wejsciu na mbank.com.pl przez Mozille wszystkie linki sa zablokowane przez padajacy snieg
- (Op) Po prawej stronie jest opcja wylaczenia sniegu
- Wiem, ale mimo wszystko niektorych internautow irytuja takie rzeczy. Dodatkowo na glownej stronie pojawia sie taki oto blad
[tutaj wkleilem blad javascriptu]
- (Op) Uzywa Pan Mozilli?
- Tak

to, co po chwili uslyszalem, po prostu mnie zamurowalo

mBank zaleca uzywanie Internet Explorera i Netscape.
Nie testowalismy Mozilli

Nastepnie probowalem przekonac operatora, ze strony powinny dzialac pod kazda przegladarka, ze w IE zostal ostatnio wyklryty bug ktory umozliwia podszywanie sie pod inne strony itp itd.
W koncu uslyszalem

- Jezeli chce Pan zlozyc sugestie, prosze skontaktowac sie z mLinia, przez mCzat mozna jedynie uzyskac odpowiedzi na pytania dot. oferty banku.

Co o tym myslicie?
poldotcom

Postautor: KLAPEK » 22 grudnia 2003, 18:50

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware 9.0 Linux i686; pl-PL; rv:1.5) Gecko/20031007 ~..Anarchia..KLAPEK..Pokoj..~

Faktycznie, dopiero jak wyłączę śnieg to ładuje stronkę :evil:
Dzwoniłem na mLinię, pan obiecał przekazać do włebmajstrów, no i powiedział, że wkrótce wyłączą ten śnieg.
Oby ;)
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Postautor: faxe » 22 grudnia 2003, 19:26

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7

podaj im tego linka, to ich trochę zmiesza:

http://ivlo.gdynia.ids.pl/forum_pz/abspoof.html
faxe

Z nami od: 10 maja 2003, 16:29

Postautor: poldotcom » 22 grudnia 2003, 19:52

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.5) Gecko/20031007

a co powiecie na to? ; )

http://www.m-bank.prv.pl

podlinkowalem strone do tej, ktora podales, tylko dodalem opcje czy ktos wchodzi przez IE - jak nie, to jest przekierowanie do prawdziwej strony mbanku [/url]
poldotcom

Postautor: zwierz » 24 grudnia 2003, 21:15

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.4.1) Gecko/20031114

KLAPEK pisze:Faktycznie, dopiero jak wyłączę śnieg to ładuje stronkę :evil:
Dzwoniłem na mLinię, pan obiecał przekazać do włebmajstrów, no i powiedział, że wkrótce wyłączą ten śnieg.
Oby ;)

Wyłączą, jak przyjdzie wiosna. Tak na serio - te informacje strasznie mnie zniechęciły do mBanku. Narzekam na płatne przelewy w Inteligo (a o moich przygodach z BPH wolę sobie nie przypominać) i zastanawiałem się nad mBankiem, ale po tym co tu czytam...
Akcje lecą w dół.
zwierz
Moderator

Z nami od: 31 sierpnia 2003, 10:13

Postautor: zwierz » 24 grudnia 2003, 21:19

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.4.1) Gecko/20031114

Chyba się pogoda zmieniła. Wlazłem przed momentem na stronę mBanku i nic nie pada...
zwierz
Moderator

Z nami od: 31 sierpnia 2003, 10:13

Postautor: wariat » 24 grudnia 2003, 21:34

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.6b) Gecko/20031208

inwazyjny pisze:Wyłączą, jak przyjdzie wiosna. Tak na serio - te informacje strasznie mnie zniechęciły do mBanku. Narzekam na płatne przelewy w Inteligo (a o moich przygodach z BPH wolę sobie nie przypominać) i zastanawiałem się nad mBankiem, ale po tym co tu czytam...
Akcje lecą w dół.

PO nowym roku ide do BHP PKP negocjowac ... zobaczymy co bedzie, ale mam zamiar wyjsc z tamtad z nowym sezamem ....
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
wariat

Z nami od: 09 maja 2002, 20:01

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony