Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
Gandalf pisze:Czyli sugerujesz, ze jezeli znajdzie sie ktos, [] to dostanie hasla i uprawnienia do pracy w zakresie tego dzialu, tak?
Jezeli ktos powie [] dostanie pelne uprawnienia do wrzucania newsow.
Jezeli ktos powie, [] dostanie maila w domenie @mozillapl.org i
i tak dalej?
Myślę, że cytat z Mozilla.org wyrazi nasze intencje:
" How can you participate? Simply by doing so! We believe in _deeds_, not words. We operate as a meritocracy, so the _more good_ code you contribute, the more you will be allowed to contribute: that is, the better a developer you prove yourself to be through your actions, the more _responsibility_ you will be given."
To samo dotyczy pisania newsów, dokumentacji, opieki nad działami itp.
Teraz druga ważna rzecz: "Now, in our role as integrators of the work being done by the countless others out on the net, we do have to have some rules. If we just blindly accept any patch thrown at us, pretty soon we'll have total chaos, and a source tree that doesn't work, and that's no good for anybody"
Oczywiście 'countless others out on the net' w naszym przypadku jest śmiechu warte

Jednak generalnie trudno chyba o firmę, organizację, cokolwiek, która deleguje swoje kompetencje, tylko dlatego, że ktoś się znalazł, że ktoś powiedział, że ktoś uważa...
Gandalf pisze:Popraw mnie jesli sie myle, ale jak opisal to Domel - to oni moga do was podrzucac poprawki, a nie poprawiac artykul - jak zaznaczylem, nie o to chodzi.
Ależ znowu przechodzimy w jakieś czyste teoretyzowanie. Chodzi o możliwość bezpośredniej edycji treści? W jaki sposób jej brak utrudnia napisanie dobrego artykułu? Kto i kiedy zgłaszał się. Po jakie uprawnienia i w jaki sposób przyczyni się to do usprawnienia tego projektu?
domel pisze:Niech jedna osoba bedzie oddpowiedzialna tylko za [] niech jedna [], jedna [], jedna za [], jedna [], jedna za [], jedna za [] jedna za []
Kandydatury?
domel pisze:mam wrazenie, ze uciekasz od niektorych odpowiedzi
Których?
Zdecydowanie łatwiej będzie dyskutować o konkretnych propozycjach, że ktoś coś może zrobić, vs dyskutowania, że w ogóle można coś zrobic..