MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Aktualizacja postów z serwera grup

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Aktualizacja postów z serwera grup

Postautor: Amus » 23 sierpnia 2002, 10:56

Przeglądarka: -

Witam,
Uzywam Mozilli v. 1.1b. W Kurierze Poczty nie działa automatyczna aktualizacja postów z serwera grup. Mam ustawione odbieranie co 1 minutę.
Na kontach pocztowyhch jest OK.
Amus

Z nami od: 23 sierpnia 2002, 10:44

Re: Aktualizacja postów z serwera grup

Postautor: irekc » 23 sierpnia 2002, 11:38

Amus pisze:Witam,
Uzywam Mozilli v. 1.1b. W Kurierze Poczty nie działa automatyczna aktualizacja postów z serwera grup. Mam ustawione odbieranie co 1 minutę.
Na kontach pocztowyhch jest OK.

Specjanie dla Ciebie ustawiłem sobie to sprawdzanie co 1 minutę i..... działa!
Pamiętaj, że ten interwał wpisuje się oddzielnie dla każdego konta (także news) w ustawieniach serwera, może dopisałeś go tylko dla konta pocztowego?

--
Irek
irekc

Z nami od: 12 lipca 2002, 12:41

Postautor: Gość » 23 sierpnia 2002, 12:07

Dzięki, ale dla każdego konta mam osobne ustawienie. Jeżeli wyłączę sprzwdzanie dla kont pocztowych a pozostwię na serwerze grup i tak się nic nie dzieje
Gość

Postautor: Amus » 23 sierpnia 2002, 12:10

Przepraszam, zapomniałem się zalogowć ten Gość co odpowiedział to ja
Amus

Postautor: irekc » 23 sierpnia 2002, 12:19

Anonymous pisze:Dzięki, ale dla każdego konta mam osobne ustawienie. Jeżeli wyłączę sprzwdzanie dla kont pocztowych a pozostwię na serwerze grup i tak się nic nie dzieje

Właśnie dokładnie tak mam ustawione, nie sprawdza mi poczty przy starcie, ani co jakiś czas, a grupy są ustawione na 15 min. zrestartuj może Mozille razem z QuickLanuch jak zmienisz te ustawienia, nie mam innych pomysłów na razie.

--
Irek
irekc

Z nami od: 12 lipca 2002, 12:41

Postautor: Amus » 23 sierpnia 2002, 12:28

Serdeczne dzięki. Będę próbował.

--
Amus
Amus

Re: Posty z serwera grup i ogolnie o kurierze

Postautor: emdej » 23 sierpnia 2002, 14:36

Amus pisze:Serdeczne dzięki. Będę próbował.

--
Amus

a u mnie wogole grupy dzialaja jakos dziko...., jak sobie jaks rozwijam to czasem, ale dosc czesto, sciaga nowe wiadomosci i przy okazji zmienia sposob sortowania i rozwija jakis jeden, przypadkowy watek

ha, a 2 dni temu gdzies zniknely wszelkie ustawienia i dane z kuriera :cry:

i taka ogolna wada - jak sie rozwija watek to trzeba od razu caly, nie mozna kawalka (chyba ze sie myle....)

ogolnie rzecz biorac od dnia dzisiejszego wracam do OE; wiem, tez mi bardzo przykro, ale to chyba jednak lepsze niz tracenie, zupelnie bez powodu, archiwum mejli i niewygody przy korzystaniu z usenetu

a poza tym mozilla rulez ! :)
emdej

Z nami od: 03 lipca 2002, 13:40

Re: Posty z serwera grup i ogolnie o kurierze

Postautor: E2rd » 23 sierpnia 2002, 15:04

emdej pisze:a u mnie wogole grupy dzialaja jakos dziko...., jak sobie jaks rozwijam to czasem, ale dosc czesto, sciaga nowe wiadomosci i przy okazji zmienia sposob sortowania i rozwija jakis jeden, przypadkowy watek

Sposób sortowania Mozilla zmienia przy widoku "z wątkami nieprzeczytanymi" i jest to bug. Mianowicie podczas ściągania postów sortuje te wątki według pierwszego nieprzeczytanego posta w wątku, zamiast pierwszego w ogóle. Wszystko jest w porządku przy widoku "wszystkie wiadomości". Aha, i jest obejście: przełączyć się na inną grupę (tzn. kliknąć w nią) i z powrotem - Mozilla posortuje już według pierwszego posta w wątku.
A rozwijanie przypadkowego wątku - Mozilla pokazuje ci pierwszy nowy post. Jeśli jest on w środku wątku, to musi go rozwinąć...

emdej pisze:ha, a 2 dni temu gdzies zniknely wszelkie ustawienia i dane z kuriera :cry:

Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło... Ale czekaj, może trafił Cię błąd w 1.1b, który powoduje kasowanie preferencji, jeśli korzysta się z SzybkiegoStartu? Objawia się niezbyt często, ale niestety jest. Wyłącz SzybkiStart lub poczekaj na wersję 1.1 8)

emdej pisze:i taka ogolna wada - jak sie rozwija watek to trzeba od razu caly, nie mozna kawalka (chyba ze sie myle....)

Nie mylisz się.

emdej pisze:ogolnie rzecz biorac od dnia dzisiejszego wracam do OE; wiem, tez mi bardzo przykro, ale to chyba jednak lepsze niz tracenie, zupelnie bez powodu, archiwum mejli i niewygody przy korzystaniu z usenetu

Masochista... :D

emdej pisze:a poza tym mozilla rulez ! :)

No pewnie!
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite