MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

problem z pocztą

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

problem z pocztą

Postautor: jarek.m » 02 września 2002, 17:33

Przeglądarka: -

co zrobić gdy pojawia się taki komunikatt??; "Podczas wysyłania poczty wystąpił błąd. Odpowiedź serwera :<******@****> :Recipient address rejected: Acces danied" i tak w kólko, adres odbiorcy jest prawidłowy, z wysłaniem wiadomości przez outloka nie mam problemu:( Ktoś mi pomoże?
jarek.m

Re: problem z pocztą

Postautor: E2rd » 02 września 2002, 19:11

jarek.m pisze:"Podczas wysyłania poczty wystąpił błąd. Odpowiedź serwera :<******@****> :Recipient address rejected: Acces danied"

Serwerowi SMTP się coś nie podoba. Sprawdź 3 razy, czy adres docelowy jest poprawny (np. przecinek zamiast kropki :roll: ).
Jeśli nie, to sprawdź czy wpisałeś w konfiguracji serwera poczty wychodzącej, że ma używać identyfikatora i hasła.
Jeśli tam jest OK, to sprawdź przyciskiem "Zaawansowane" czy nie namnożyło Ci się tam serwerów poczty wychodzącej, których nie wpisywałeś. Jeśli tak, pousuwaj wszystko i zostaw tylko domyślny, a potem przy każdej tożsamości (koncie poczty) sprawdź, czy wybrane jest "Zawsze używaj serwera domyślnego". Jeśli i to nie pomoże, to przynajmniej powiedz, jakiej wersji Mozilli używasz...?

Uff :wink:
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: kuku » 03 września 2002, 23:22

Ja także nie umiem wysłać poczty :evil: . Zawsze wyskakuje komunikat:
Wysyłanie wiadomości nie powiodło się.
Podczas wysyłania poczty wystąpił błąd: połączenie z serwerem SMTP było niemożliwe. Serwer może być wyłączony lub może być źle skonfigurowany. Sprawdź poprawnośc preferencji konta a następnie ponów próbę.

Zdaje się, że mam wszystko dobrze ustawione. Proszę jednak o napisanie, co mam wpisać w każde pole w konfiguracji serwera poczty wychodzącej na przykładzie konta w poczta.fm.
Może to pomoże znaleźć mi błąd, bo uważam, że mam wszystko dobrze ustawione
Z góry dzieki

Dodam jeszcze, że z Outlooka wszystko działa jak należy i mam Mozillę 1.0 PL
kuku

u mnie ten sam problem z smtp

Postautor: majakos » 04 września 2002, 11:55

Mam ten sam problem
Moja dystrybucja LiNUXa to RED HAT 7.3.92 LIMBO
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.1) Gecko/20020826

Nie działa mi poczyta smtp
Odbierać pocztę mogę.
Na grupy dyskusyjne mogę bez problemu wysyłać wiadomości
Ale nie mogę wysłać poczty
majakos

Ustawienia serwera SMTP

Postautor: E2rd » 04 września 2002, 16:58

kuku pisze:Proszę jednak o napisanie, co mam wpisać w każde pole w konfiguracji serwera poczty wychodzącej na przykładzie konta w poczta.fm.

No dobra, u mnie działa a mam wpisane:
serwer: jakiśtam.pl
port:pusto
+: używaj ident.
użytkownik: ktośtam
używaj SSL: (*) Nigdy

Zaawansowane: jeden serwer na liście:
jakiśtam.pl (Domyślny)

W konfiguracji konta poczty przycisk Zaawansowane: wybrane "Zawsze używaj domyślnego serwera".

Wiem, że są problemy przy różnych ustawieniach w "Zaawansowane" i lepiej nie mieć tam więcej niż jednego serwera.
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: kuku » 04 września 2002, 19:29

No i dokładnie mam to samo wpisane, co podałeś (tzn nazwy serwerów jak należy :wink: a nie jakistam.pl :wink: ) i nie działa. Qrcze, pokombinuje dalej, może sie uda.
kuku

Postautor: kuku » 05 września 2002, 20:18

Już to zrobiłem. Pomogła reinstalka :D
kuku

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite