Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
Pitreck pisze:Zapewne XHTML 2.0 + CSS 3.0, jesli do tego czasu zyskaja one status rekomendacji. Do tego panele i co tam jeszcze zostanie wymyslone.
Na panele stawiam ale nie na XHTML 2.0 a juz napewno nie na CSS3.
Pitreck pisze:Moim zdaniem to nie bedzie tak, ze w IE6 w XP nic sie nie zmieni, az tu nagle bum! IE7 i wszelkie te nowinki.
A moim bedzie nowinki to nie zaczy XHTML 2.0 czy CSS3 ale napewno (w miare) pelna CSS2 uzupelniona obsluga XHTML 1.x. Tak bylo zawsze z IE i tak bedzie moge sie zalozyc (chodz zadko podejmuje sie wroznia tutaj jestem w stanie zalozyc sie o kase ze tak bedzie).
Pitreck pisze:Najpierw kilka dobnych, na pierwszy rzut oka nie zauwazalnych zmian. Potem obsluga position: fixed w SP3, w SP4 jeszcze cos innego.
Jak wyzej napisalem nie sadze. Szczegolnie ze IE 7 ma bazowac na innym silniku niz IE 6. A jesli tak to stopniowe implementowanie jest w takich warunkach absolutnie nielogiczne.
Pitreck pisze:Paczek servisowych bedzie 6 lub 7, w kazdej cos zapewne zostanie zmienione w kwestii standardow.
Tutaj tez moge pojsc w zaklad ze nie bedzie 6-7 tylko 4-5. w tym od SP4 to beda tylko poprawki, znalezione w midzy czasie i raczej tylko robione specjalnie dla wywiazania sie z umow, ktore zostaly zawarte na uslugi serwisowania i pokrewnych.
Pitreck pisze:Tak, tylko ile jest stron wykorzystujacych nowe standardy, a ile napisanych przez lepmajstrow lub, co gorsza Jasiow z 5b, co to na Frontpejczu testuja umiejetnosci zdobyte na lekcji informatyki (chyba znowu przesadzam, nie wiem czy teraz jest w podstawowce informa)?
No tak zgadzam sie ale kolo sie zatacza i znaczynamy od poczatku

Tekst ktory skomentowales byl pisany, zeby udowadnial ze nie jest prawda ze do IE wprowadzono blokowanie pop-upow bo jest ono w nakladce, ktora posiada 3% internautow tak samo dlatego nie wprowadzono obslugi nowych standardow W3C z powodu na podobny udzial Mozilli na rynku przegladarek.
Pitreck pisze:Ciekawym jest, iz moja strona inaczej prezentuje sie na IE oraz Operze (znaczy podobnie), a inaczej na Firefoksie/Mozilli.
Prosze zaloz nowy watek, bo tutaj juz trudno sie polapac a jak w temacie o SP2 zaczniemy rozwazac poszczegolnie wiersze z Twojej strony to zupelnie nie bedzie wiadomo o czym to jest.