Witajcie,
od pewnego czasu poszukiwałem sposobu, aby w łatwy sposób ustawiać ikonkę okna, jak ma się wyświetlać w mojej aplikacji. Oczywiście w żadnej dokumentacji nie mogłem tego znaleźć, a jak coś znalazłem to oczywiście nie było to proste rozwiązanie. Ale okazuje, że się da... i to jest tak proste, że aż dziwne, że o tym nikt wcześniej nie pisał (no chyba, że ja źle szukałem - bo szukałem głównie w zagranicznych serwisach).
No w każdym razie już piszę jak to zrobić. Zaznaczam tylko, że działam na firefoxie, więc nie wiem jak to na innych mozillo podobych przeglądarkach będzie działać.
4 kroki:
1. w swojej aplikacji stwórz atrybut id dla taga window/wizard/dialog - np. id="custom-app"
2. sprawdz czy w katalogu chrome jest katalog icons/default
3. jeżeli nie ma to stówrz katalogi "icons/default" w chromie
4. przegraj plik *.ico do chrom/icons/default i ustaw mu identyczną nazwe jak ustawiles w atrybucie taga window/wizard/dialog
I... działa - takie proste... Nie wiem tylko czy to jest BUG czy zaplanowana funkcjonalność. Znowu się kładania BRAK dobrej dokumentacji do Mozilli...
ML
Własna ikonka w dowolnej aplikacji XUL - bardzo proste
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Własna ikonka w dowolnej aplikacji XUL - bardzo proste
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
- Marek Lewczuk
• Strona 1 z 1
Wróć do Programowanie z użyciem technologii Mozilli