Skórki dla FireFox.
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Skórki dla FireFox.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
Witam.
Mam małego problema.Używam windy 2003 i mam włączone kompozycje z Xp .W momencie kiedy aplikuję FireFoxowi skórkę to nachodzą na nią kolorystyka pasków windowsa i ewentualny wzór z paska windowsa.Jak zrobić żeby skórki FireFoxa poprawnie wyglądały?????????
Mam małego problema.Używam windy 2003 i mam włączone kompozycje z Xp .W momencie kiedy aplikuję FireFoxowi skórkę to nachodzą na nią kolorystyka pasków windowsa i ewentualny wzór z paska windowsa.Jak zrobić żeby skórki FireFoxa poprawnie wyglądały?????????
- Bartuszek
- Z nami od: 12 stycznia 2004, 17:53
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8a) Gecko/20040416 Firefox/0.8.0+
Anonymous pisze:A problem czego???
Bo sprawdzałem też pod XP i tak samo się działo.
ja nigdy nie maielm takch problemow. jedynie zdarzylo mi sie, ze skora nie byla dostepna, ale to z pwoodu niekompatybilnosci danej wersji.
dalej twierdze, ze blad nie tkwi w FF. moze opisz troszke dokladniej na czym polega ten problem.
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; en-US; rv:1.8a) Gecko/20040516 MultiZilla/1.6.3.2f
Kurcze.Po wielu bezowocnych walkach stwierdzam, że nie wiem co może być tego przyczyną.Dla nie znających tematu:skinowanie windowsa XP nachodzi na skóry firefox.Oznacza to, że jak mam skórkę SMOKE lub domyślną i zmienię skórkę w windowsie na ciemną to od razu cała skóra firefox zostaje przeskinowana i robi się do du.y.
[/img][/code]
- Bartuszek
- Z nami od: 12 stycznia 2004, 17:53
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7b) Gecko/20040405 Firefox/0.8.0+ (marcoos)
Wyjaśnijmy.
W Mozilli, Firefoksie itd. są dwa rodzaje skórek:
- skórki korzystające z ustawień systemu (Classic i domyślna skórka Firefoksa/Thunderbirda)
- i te nie korzystające z ustawień systemu (Modern, Phoenity Modern).
Tak więc nie ma w tym nic dziwnego, że część skórek jest 'przezroczysta' dla ustawień systemowych. Wprost przeciwnie, to wielka zaleta. Ja lubię, kiedy wszystykie programy respektują moje ustawienia systemowe. Jak ktoś nie lubi, to ma fafdziesiąt skórek, które tego nie robią.
W Mozilli, Firefoksie itd. są dwa rodzaje skórek:
- skórki korzystające z ustawień systemu (Classic i domyślna skórka Firefoksa/Thunderbirda)
- i te nie korzystające z ustawień systemu (Modern, Phoenity Modern).
Tak więc nie ma w tym nic dziwnego, że część skórek jest 'przezroczysta' dla ustawień systemowych. Wprost przeciwnie, to wielka zaleta. Ja lubię, kiedy wszystykie programy respektują moje ustawienia systemowe. Jak ktoś nie lubi, to ma fafdziesiąt skórek, które tego nie robią.
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
• Strona 1 z 1