Witam,
Oto kolejna strona problematyczna dla Mozilli - http://www.hi-fi.com.pl/
Na pierwszej stronie jest wykrywanie przeglądarki za pomocą funkcji (fragment kodu):
ns = (document.layers) ? 1:0
ie = (document.all) ? 1:0
więc wchodząc Mozillą dostajemy informację, że niestety strona wspiera tylko Netscape 4.0 lub wyższą oraz MSIE 4.0 lub wyższą.
Rozwiązanie:
Należy wejść na stronę http://www.hi-fi.com.pl/index1.html .
Cały serwis działa - nie zauważyłem innego miejsca wykrywającego typ przeglądarki czy też używającego funkcji document.layers lub document.all.
Pozdrawiam
BigL
www.hi-fi.com.pl
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Re: www.hi-fi.com.pl
Przeglądarka: -
Czy jesteś w stanie skontaktować się z webmasterem i opisać problem? Najlepiej od razu to robić w takich przypadkach i wysylać informacje o statusie na nasze forum
Dziękujemy
Dziękujemy
- pbartecki
- Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31
strona www.hi-fi.com.pl
Przeglądarka: -
Witam,
Pisalem do webmastera. Niestety - jak kamień w wodę czyli brak odpowiedzi. Najpierw mnie to złościło bo zaglądam na tą stronę i mogłem to robić tylko spod Konquerora, który obsługuje te funkcje, no i doszedlem do tego, że strona z dodanym index1.html w całości działa, więc dałem sobie spokój.
A swoją drogą to dlaczego w Mozilli (a przynajmniej w MozilliPL) nie ma tak jak w Konquerorze, który ma wygodne (w standardowych ustawieniach i z możliwością definiowania standardowego useragenta i możliwością przypisania różnych agentów do różnych domen) definiowanie useragenta, albo chociaż jakiś uabar w wersji instalacyjnej? No proszę
(działa stabilnie)
Pozdrawiam
BigL
Pisalem do webmastera. Niestety - jak kamień w wodę czyli brak odpowiedzi. Najpierw mnie to złościło bo zaglądam na tą stronę i mogłem to robić tylko spod Konquerora, który obsługuje te funkcje, no i doszedlem do tego, że strona z dodanym index1.html w całości działa, więc dałem sobie spokój.
A swoją drogą to dlaczego w Mozilli (a przynajmniej w MozilliPL) nie ma tak jak w Konquerorze, który ma wygodne (w standardowych ustawieniach i z możliwością definiowania standardowego useragenta i możliwością przypisania różnych agentów do różnych domen) definiowanie useragenta, albo chociaż jakiś uabar w wersji instalacyjnej? No proszę
Pozdrawiam
BigL
- BigL
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony