Kilka pytań nowego usera
Moderator: Pomocy?!
Kilka pytań nowego usera
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; MyIE2)
1. Gdzie jest folder "Ulubione"?
2. Kiedy klikam w link, który ma zakodowane aby otworzyć się w nowym okinie (target="blank") to czy jest możliwość aby otwierały się one zawsze w nowej zakładce/panelu, anie nie w kopii programu, bez wciskania kaliwsza Ctrl?
3. Nie mogę skonfigurować wtyczki DownloadWith 0.0.7 (podłączyć Firefox'a do FalshGet'a 1.60a) gdyż wyświetla mi sie napis "Błąd parsowania XML: niezdefiniowana jednostka | Obszar: chronione://downloadwith/content/pref/d ... Dialog.xul | Numer linii 6, Kolumna 1: <dialog xmlns="http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul">".
4. Czy da się Firefox'a zminimalizować do tray'a?
5. Nie wyświetla mi sie ikonka Firefox'a na tytułowym pasku programu, ani na pasku zadań, pokazuje sie zamiast niej "okienko" windowsa - jest to najmiejszy problem, ale estetycznie naprawde brzydko wygląda.
Z góry przepraszam jeśli któreś z tych pytań pojawiło się już kiedyś ale przy tylu postach trudno korzysta się w wyszukiwarki żeby znaleźć to o co mi chodzi. Prosze o szybką pomoc bo nie chce zrezygnować z tej jakże dobrej przeglądarki.
- dreif
- Z nami od: 24 czerwca 2004, 09:34
Re: Kilka pytań nowego usera
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9
dreif pisze:1. Gdzie jest folder "Ulubione"?
Ulubione w ff to Zakładki.
2. Kiedy klikam w link, który ma zakodowane aby otworzyć się w nowym okinie (target="blank") to czy jest możliwość aby otwierały się one ....
Tak, potrzebne jest rozszerzenie.
narzędzie -> rozszerzenia -> muszisz poszykać bo teraz nie pamiętam jakie.
3. Nieużywałem tego programu, ale może trzeba skopiować plik
z pluginem do katalogu ..\Program Files\Mozilla Firefox\Plugins\
Poszukaj .
Pozdro.
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
dreif pisze:4. Czy da się Firefox'a zminimalizować do tray'a?
Tylko przez zewnętrzny program typu TrayIt.
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9
Edytowane:
Znalazłem to o czym pisaliście.
>>>Zminimalizowanie do tray'a za pomocą programu TrayIt!
>>>Otwieranie linków z panelach dzięki wtyczce Single Windows
>>>Obsługa FlashGet'a dzięki pluginowi ze strony producenta tegoż programu
Dzięki
- dreif
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
dreif pisze:O jezuuuuu ile dodatków.. ja myślałem że to wszystko jest gdzies w opcjach a tu taki bouns![]()
Takie są założenia FF: dostajesz małą, szybką przeglądarkę z minimum opcji, a resztę sobie sam doinstalowujesz wedle własnego uznania.
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040616 MultiZilla/1.6.4.0b
dreif pisze:>>>Obsługa FlashGet'a dzięki pluginowi ze strony producenta tegoż programu
100 razy lepszy niż ten plugin jest dodatek DownloadWith 0.0.7
Następna wersja będzie zawierala nawet opcję "Ściągnij wszystko przy pomocy..." - wtedy będzie to w 100% dzialalo tak, jak FlashGet w poączeniu z IE
- Adrianer
- Moderator
- Z nami od: 15 maja 2002, 17:37
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9
2. Oprócz Single Window jest jeszcze np. Tabbrowser Extensions (polecam), Tabbrowser Preferences.
3. Tools --> Extensions --> Opcje Download With --> tu podajesz nazwę programu i ścieżkę dostępu
5. U kumpla na Win98 jest tak samo.
dreif pisze:...nie chce zrezygnować z tej jakże dobrej przeglądarki.
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9
100 razy lepszy niż ten plugin jest dodatek DownloadWith 0.0.7
Następna wersja będzie zawierala nawet opcję "Ściągnij wszystko przy pomocy..." - wtedy będzie to w 100% dzialalo tak, jak FlashGet w poączeniu z IE
No wałsnie pisałem że po zainstalowaniu tej wtyczki wywala mi taki smieszny bład błąd u dołu ekranu i nie moge jej wogóle obsługiwać. Ktoś jeszcze tak ma?? Czy to tylko ja mam tak zwalone
- dreif
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator