MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Współdziałanie Mozilli i thunderbirda

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Współdziałanie Mozilli i thunderbirda

Postautor: Booster » 24 lipca 2004, 11:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.1) Gecko/20040707

Witam,

Niedawno wyposażyłem się w thunderptaka, bo podoba mi się bardziej niż mozillowy kurier, problem polega na tym, że protestują one podczas korzystania z tego samego profilu.

Teraz pytanie, czy istnieje możliwość używania przez nie jednego profilu, lub ewentualnie, czy można korzystaćz tego samego pliku prefs.js, żeby nie kopiować go za każdym gdy coś zmienię?
Booster

Z nami od: 24 lipca 2004, 11:09

Re: Współdziałanie Mozilli i thunderbirda

Postautor: JacekCzapla » 25 lipca 2004, 00:21

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; PL; rv:1.6) Gecko/20040113

Można. Ustawiasz wszystko najpierw w Mozilli.
Potem uruchamiasz menadżera profili thunderbirda. usuwasz domyślny profil.
Tworzysz go na nowo z nazwą default (chyba niekoniecznie) i wskazujesz katalog profilu mozilli, C:\Documents and Settings\Jacek\Dane aplikacji\Mozilla\Profiles. U mnie działa. Oczywiśnie nie da się używać obydwu jednocześnie, ale zmiany w jednym są widoczne w drugim.
JacekCzapla

Postautor: Booster » 25 lipca 2004, 01:07

Przeglądarka: Opera/7.53 (Windows NT 5.0; U) [pl]

Moje pytanie dotyczy właśnie tego, żeby jednocześnie mogły chodzić obydwa programy, bo teraz na jednym profilu działają, ale żeby odpalić mozillę wpierw musze wyłączyc thundera.

Metoda o której piszesz działa w obie strony, tzn. ja działam w mozilli na profilu stworzonym przez thundera i wszystko bardzo ładnie pracuje :-) (chyba ;-) ) Na razie działam na 2 kopiach jednego profilu, ale męczące jest to, że przy zmianach musze to poprawiać.
Booster

Postautor: E2rd » 26 lipca 2004, 11:30

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113

Booster pisze:Moje pytanie dotyczy właśnie tego, żeby jednocześnie mogły chodzić obydwa programy,

NDS. (tzn. NieDaSię).
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi :)
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: Booster » 26 lipca 2004, 15:22

Przeglądarka: Opera/7.53 (Windows NT 5.0; U) [pl]

Heh, trudno, dzięki
Booster

Wróć do Przeglądarka Firefox