FIREFOX MA PROBLEMY Z FIREWALLEM
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
FIREFOX MA PROBLEMY Z FIREWALLEM
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; Avant Browser [avantbrowser.com])
Ludziska, to znow ja!
Jako ze nie podoba mi sie IE 6.0, to postanowilem zainstalowac sobie firefox-a. wszytko byloby OK, ale kiedy probuje otworzyc jakis adres, wyskakuje mi okienko z napisem The connection was refuset when atempting to cntach www....
powiedzcie mi, dlaczego?? aha, moje polaczenia to neostrada 128
udlao mi sie dociec, dlaczego tak sie dzieje, otoz po wylaczeniu firewalla (Norton Personal Firewall 2002) przegladarka dziala poprawnie, przez 45 sekund! Po tym czasie dostaje komunikat zebym zapisal wszystkie informacje, bo za 60 sekund nastapi zamkniecie systemu HA
A myslalem ze bedzie dzialac bezproblemowo. Prosze Was o szybka pomoc!
Jako ze nie podoba mi sie IE 6.0, to postanowilem zainstalowac sobie firefox-a. wszytko byloby OK, ale kiedy probuje otworzyc jakis adres, wyskakuje mi okienko z napisem The connection was refuset when atempting to cntach www....
powiedzcie mi, dlaczego?? aha, moje polaczenia to neostrada 128
udlao mi sie dociec, dlaczego tak sie dzieje, otoz po wylaczeniu firewalla (Norton Personal Firewall 2002) przegladarka dziala poprawnie, przez 45 sekund! Po tym czasie dostaje komunikat zebym zapisal wszystkie informacje, bo za 60 sekund nastapi zamkniecie systemu HA
A myslalem ze bedzie dzialac bezproblemowo. Prosze Was o szybka pomoc!
- soldier
- Z nami od: 01 sierpnia 2004, 16:28
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2
Masz WormBlastera. Na www.komputerswiat.pl napisali jak go usunąć.
- anonimowy
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2
powiem wam, ze to jednak byl problem z firewallem!
zapuscilem program mks_vira do usuwania wlasnie Blastera (i innych tego typu robaczkow) i nic mi nie wykryl!
odkad odinstalowalem firewalla, nie ma juz zadnych bledow, a firefox dziala poprawnie!
zapuscilem program mks_vira do usuwania wlasnie Blastera (i innych tego typu robaczkow) i nic mi nie wykryl!
odkad odinstalowalem firewalla, nie ma juz zadnych bledow, a firefox dziala poprawnie!
- soldier
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
W firmie, którą obsługuję, mają XP. Pozwoliłem sobie zainstalować FF na jednym komputerze i przy pierwszym uruchomieniu otrzymałem komunikat od firewalla, że (przytaczam tylko sens komunikatu) program taki a taki próbuje otrzymać dostęp do internetu, i czy należy mu takowy dostęp przyznać. Trzeba było też zaptaszyć odpowiednią opcję, aby firewall nie pytał następnym razem.
- Wojciech
- Moderator
- Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2
juz na to wpadlem zaraz po otrzymaniu komunikatu! ale kiedy zachaczylem, zeby FF mial caly czas dostep, wyskoczyl komunikat o zamykaniu systemu.
- soldier
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040113
zainstaluj łatki do xp. po objawach jakie opisałeś wnioskuję, że takowy masz. ciągłę restarty to działanie robaka internetowego. nie pamiętam jakiego bo przerabiałem ten problem ponad rok temu, kiedy to jego aktywność była największa. szukaj czegoś takiego WindowsXP-KB823980-x86-PLK.exe
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.1) Gecko/20040707 MultiZilla/1.6.4.0b
takie objawy to m.in. blaster i sasser - www.wirusy.4un.pl
Pozdrawiam
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
• Strona 1 z 1