Dziwne wyswietlanie stron ...
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Dziwne wyswietlanie stron ...
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803
Chodzi o to ze moja Mozilla (1.7) wyswietla mi niektore www jakos dziwnie, jakby nie poukladanie. Np: www.rolki.com - z górnym menu cos jest nie tak, a pod IE jest normalnie. Moze ktos mi powiedziec co trzeba zrobic jesli wogole sie da by Mozilla takie strony jak ta wyswietlala poprawnie ?
- Flaws
- Z nami od: 31 lipca 2003, 15:38
Re: Dziwne wyswietlanie stron ...
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8a3) Gecko/20040828 Firefox/0.9.1+
Flaws pisze:Chodzi o to ze moja Mozilla (1.7) wyswietla mi niektore www jakos dziwnie, jakby nie poukladanie. Np: www.rolki.com - z górnym menu cos jest nie tak, a pod IE jest normalnie.
Kolejny rekord :-\
Flaws pisze:Moze ktos mi powiedziec co trzeba zrobic jesli wogole sie da by Mozilla takie strony jak ta wyswietlala poprawnie ?
Napisać list do pseudo-webmastera, co by nauczył się przynajmniej HTML4.01, jeśli XHTML to mu za dużo.
- athantor
- Z nami od: 24 grudnia 2002, 15:22
Re: Dziwne wyswietlanie stron ...
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040616
Flaws pisze:Chodzi o to ze moja Mozilla (1.7) wyswietla mi niektore www jakos dziwnie, jakby nie poukladanie. Np: www.rolki.com - z górnym menu cos jest nie tak, a pod IE jest normalnie. Moze ktos mi powiedziec co trzeba zrobic jesli wogole sie da by Mozilla takie strony jak ta wyswietlala poprawnie ?
Generalnie nie jest to problem po stronie Mozilli a po stronie webmasterow. Dlatego niestety, strony zle napisane beda zle wyswietlanie w Mozilli. Moza zreszta przewrotnie powiedziec ze wlasnie te strony sa wyswietlanie (najczesciej) poprawnie perzez Mozille a nie przez IE. Paradoks polega na tym ze Mozilla interpretuje strony zgodnie ze standardami a IE robi to czesto blednie. Jakie jest wiec rozwizanie? Najlepiej napisac do webmastera zeby poprawil bledy na stronie, zgodnie z zaleceniami w3.org. A jesli bedzie sie stawial to zglosci do osiolki.net
- Domel
- Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803
Dość oryginalna strona to http://startrek.scifi.pl
Po otwarciu tabelki czasem ukladaja sie zgodnie z intencja autorow - a czasem wrecz przeciwnie (i wtedy np. tabelka z menu ma szerokosc prawie ekranu). I najsmieszniejsza jest losowosc tego zjawiska... - kazde odswiezenie strony moze wywolac bledne wyswietlenie, chociaz co tez ciekawe blad ten wyraznie najczesciej wystepuje po pierwszym zaladowaniu :]
Po otwarciu tabelki czasem ukladaja sie zgodnie z intencja autorow - a czasem wrecz przeciwnie (i wtedy np. tabelka z menu ma szerokosc prawie ekranu). I najsmieszniejsza jest losowosc tego zjawiska... - kazde odswiezenie strony moze wywolac bledne wyswietlenie, chociaz co tez ciekawe blad ten wyraznie najczesciej wystepuje po pierwszym zaladowaniu :]
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803
Anonymous pisze:kazde odswiezenie strony moze wywolac bledne wyswietlenie, chociaz co tez ciekawe blad ten wyraznie najczesciej wystepuje po pierwszym zaladowaniu :]
Potwierdzam. Też przy pierwszym załadowaniu strona była rozjechana :/
- gajownik
- Z nami od: 31 sierpnia 2003, 22:22
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony